Σχέδια για κάλπες στις 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές

0

Ττη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί δηλαδή με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, φαίνεται να προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος κατά την εισήγηση του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο Tvxs.gr τις σκέψεις για διεξαγωγή των εκλογών στην εν λόγω ημερομηνία, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τη χώρα και τις προοπτικές της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην εν λόγω πρόταση προς τα στελέχη του κόμματος απορρίπτοντας τα άλλα δύο σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι, που προέβλεπαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε το ερχόμενο φθινόπωρο είτε το Μάιο του 2019, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση πως το κυβερνών κόμμα δεν θα σημειώσει ένα κακό σκορ στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Αντίθετα η ΝΔ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με το φαινόμενο της «χαλαρής ψήφου» και την κόπωση.

Κάτι τέτοιο, κατά την άποψη πολλών κυβερνητικών στελεχών, αν συνυπολογίσει κανείς την πιθανότητα να προκύψουν κι άλλα ψηφοδέλτια στα δεξιά της ΝΔ, θα οδηγούσε ενδεχομένως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα ακύρωνε τα σενάρια αυτοδυναμίας και θα ενίσχυε τα φαινόμενα εσωστρέφειας κι απογοήτευσης.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν, πως σε περίπτωση ταυτόχρονης διεξαγωγής εθνικών κι αυτοδιοικητικών εκλογών θα προέκυπτε σοβαρό πρόβλημα και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα και πολλοί υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΚΙΝΑΛ ενδεχομένως θα χρειαστούν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή τους.

Τέλος, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επαναλαμβάνεται η άποψη πολλών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος πως οι επερχόμενες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την κυβέρνηση σε διάφορα άλλα πεδία αναμένεται να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα θετική συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://tvxs.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ