«Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς στον Δήμο μας»

0

Δελτίο Τύπου

«Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς»

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu)) από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκαθιστώντας το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας.

Η καστανοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις κύριες καλλιέργειες για τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου μας και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του. Όχι μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοκόμους  μιας και η ανθοφορία της καστανιάς παράγει μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Καμπύλης, παρευρέθηκε αυτοπροσώπως στην εξαπόλυση του εντόμου και βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς  όπου του μετέφεραν του τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη της καλλιέργειας.

Κατανοώντας την σημαντική συνεισφορά του αγροτικού πληθυσμού στην επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου μας θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε θέματα στήριξής τους.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση και από την ΔΑΟΚ Αρκαδίας με οδηγίες στους παραγωγούς για τους ψεκασμούς της καστανιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ