Συμβολή στον Προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Εμπρός για τις Αξίες, τη Δικαιοσύνη και την Πρόοδο.

Συμβολή στον Προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γεώργιος Φαράντος*

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα εγκαταλείπει και τα στοιχειώδη προσχήματα και δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της στα πεδία της Υγείας, της Παιδείας και της Εργασίας.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στοχεύει στην παραγωγή πολιτικής που θα εντάσσεται αρμονικά στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον και στη διατύπωση θέσεων που θα μπορούν να πείσουν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν την πορεία προς την πολιτική αλλαγή.

Στο επικείμενο συνέδριο, οφείλουμε να κινηθούμε μακριά από την αυτοαναφορικότητα μιας διασπασμένης Αριστεράς που οδηγεί σε έναν ναρκισσισμό και στην εκλογική αναποτελεσματικότητα της.

Να κινηθούμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που καταστρέφουν την υγεία, την παιδεία και την εργασία. Εμείς πάνω στα τρακτέρ και αυτοί πάνω στα συμφέροντα.

Να κινηθούμε προς τα Περιφερειακά Συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενάντια στις πολιτικές που κάνουν τις Περιφέρειες, όπως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεχασμένες και μαραζωμένες και πρώτες σε ανεργία και εγκατάλειψη.

Να ξεκινήσουμε την αποκέντρωση και την ανάταξη της χώρας, από τις Περιφέρειες, όπως είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση.

Να αναστηλώσουμε για μια ακόμα φορά το ΕΣΥ, στοχεύοντας στις πολιτικές υγείας που θα καταπολεμήσουν τις ανισότητες, στην επάνδρωση με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με αυξημένες αποδοχές και απόκτηση νέου σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

Να εφαρμόσουμε σχέδιο για την παροχή δημόσιας και δωρεάν παροχή παιδείας σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, με ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και δυνατότητα όλων να μορφωθούν, ανάλογα και με τις επιλογές και τις δυνατότητες τους.

Να διαμορφώσουμε πολιτική στα όργανα και να κατευθυνθούμε με εξέχουσες πολιτικές προτάσεις προς τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Οι νέες θέσεις και ο προγραμματικός λόγος που θα προκύψουν από το επικείμενο συνέδριο, θα παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των Ευρωεκλογών σε έναν αγώνα επιστροφής της προοδευτικής πολιτικής στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού.

Να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην στρατιωτική και ενεργειακή εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σταματήσει την κούρσα των υπερεξοπλισμών και την ενεργειακή φτώχεια.

Το συνέδριο λοιπόν, θέτει στο επίκεντρο τις πολιτικές της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης.

Αποτελεί ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων με την παραγωγή πολιτικής, να φέρουν ξανά τους δημοκράτες πολίτες στην πολιτική μάχη και να περιοριστεί η αποχή.

Να καταπολεμηθεί η δημαγωγία της ακροδεξιάς και να σταματήσουν να σέρνονται οι δεξιές παρατάξεις από τα ακροδεξιά συμφέροντα.

Με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κοινωνία να μπει στο δρόμο προς την Προοδευτική διακυβέρνηση, που μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει στη Δίκαιη Κοινωνία και να προσφέρει στον πληθυσμό και ιδίως στις ευάλωτες ομάδες, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον Υγείας, Παιδείας και Εργασίας.

Εμπρός για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση.

Εμπρός για τις Αξίες, τη Δικαιοσύνη και την Πρόοδο.

Δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσουμε απέναντι στις δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού. Δεν θα λυγίσουμε απέναντι στο παλιό σύστημα και τη διαπλοκή. Αλέξης Τσίπρας.

 

Τρίπολη, 07-02-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

*Συντονιστής Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας και Διδάσκων Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ