Σούρλας: Μου πρότειναν μίζα 500 εκατ. δραχμές για να προωθήσω εμβόλια

0
Ο πρώην γενικός γραμματέας διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην υπουργός Γιώργος Σούρλας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» για θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν.
«Μου προτείναν να εντάξω τα εμβόλια με μια έμμεση παρότρυνση 500 εκατομμυριών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας και πρόσθεσε ότι ο υπάλληλος της φαρμακευτικής του είπε ότι  θα φανεί ευαίσθητος απέναντι στον κόσμο γιατί θα είναι το εμβόλιο τελευταίας γενιάς.
«Μπορείς να κάνεις απάτη με επαίνους», πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.
Ο πρώην υπουργός μίλησε για τα φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία χρόνια ολόκληρα σε πολλούς τομείς όπως είναι το λαθρεμπόριο στο χώρο των καυσίμων, στην απώλεια των κρατικών εσόδων από τα ποτά, τα τσιγάρα και τον καπνό αλλά και το πάρτυ που γίνεται στο χώρο των φαρμάκων.
Δώδεκα χρόνια χρειάστηκαν για να γίνουν μελέτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της λαθρεμπορίας των καυσίμων ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα εισροών – εκροών, είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.
Λείπει η επαρκής πολιτική βούληση, κατέληξε, ο κ. Σούρλας. “Δεν υπάρχει διαφθορά όπου υπάρχει πολιτική βούληση”.
.enallaktikos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ