ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ

1

Γράφει ο Θανάσης Α.Τσούμας

Με πρόσφατη αφορμή τη μεταφορά και περίθαλψη δύο συμπατριωτών μας στο Γηροκομείο Λεωνιδίου (όπου μετά από λίγο δυστυχώς κατέληξαν), θα ήθελα να απευθύνω στους δημοτικούς άρχοντες του τόπου έκκληση να ξαναδούν το θέμα της ίδρυσης γηροκομείου στο Δήμο μας.

Απ΄όσα γνωρίζω, οικόπεδο- δωρεά της κας Καρμπουλώνη- κατάλληλο για το σκοπό αυτό υπάρχει. Κατά το παρελθόν, έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες από συμπολίτες μας- με την Αριστοτελική έννοια του όρου-  δραστήριους και αξιέπαινους (Στ. Παπαντώνη, Βασ. Τρυποσκούφη κ.α).

Όμως, φόβοι μήπως αντιμετωπισθούν οικονομικές δυσκολίες κατά την  κατασκευή και ιδίως κατά τη λειτουργία του γηροκομείου, αδρανοποίησαν το όλο εγχείρημα. Γι αυτό και παραμένει έως σήμερα στο στάδιο του φιλόδοξου οράματος.

Με δεδομένο ότι βασικό χαρακτηριστικό όλων των πολιτισμένων κοινωνιών είναι η αλληλεγγύη  απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καλό θα είναι οι δημοτικοί μας άρχοντες να εγκύψουν ξανά στο σημαντικό αυτό έργο, να το συμπεριλάβουν αν είναι δυνατόν  στο πρόγραμμά τους και συστηματικά να αναζητήσουν τρόπους υλοποίησής του.

 «Καλό είναι να οραματίζεσαι, πιο καλό είναι να προγραμματίζεις, αλλά ακόμα καλύτερο να υλοποιείς» μας διδάσκει ένα παλαιό περσικό ρητό.

Θανάσης  Α. Τσούμας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο κοινούς νους θα επικρατήσει , κάποτε θα αφήσουμε “τα στολίδια και τα ψηφιδωτά” και θα κάνουμε ότι μπορούμε για το γηροκομείο Άστρους που φαίνεται να γίνεται αναγκαίο καθημερινά .Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τις προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας και θα αποφασίσουν ανάλογα . Εκλογές έχουμε ας δυναμώσουμε τις φωνές μας για να μας ακούσουν οι αιρετοί μας και να καταλάβουν καλά τις εντολές μας.

    Δείτε τον σύνδεσμο για περισσότερα.Το γηροκομείο Λεωνιδίου και η βίλλα του Βιβούλιου.

    https://www.astros-kynourianews.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%b5%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%ce%af%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%bf/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ