Ρούλα Πισπιρίγκου / Ένοχη για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας

0

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, με την εισαγγελέα να προτείνει την ισόβια κάθειρξη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης και αποφάνθηκε οτι η Ρούλα Πισπιρίγκου διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021.

Πιο αναλυτικά, μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη για τον θάνατο της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Επίσης κρίθηκε ένοχη και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου.

Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Η κατηγορούμενη γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και επομένως αναμένει την ποινή των ισοβίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ