ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ

0

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των Δήμων Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, ότι οι δολωματικοί ψεκασμοί του προγράμματος δακοκτονίας συνεχίζονται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 διενέργεια ψεκασμών στις Κοινότητες Δολιανών, Τυρού, Πλατάνας, Στόλου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 διενέργεια ψεκασμών στις Κοινότητες Στόλου, Αγίου Γεωργίου, Ελαιοχωρίου, Σαπουνακαίικων

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 διενέργεια ψεκασμών στις Κοινότητες Στόλου, Αγίου Γεωργίου, Ελαιοχωρίου, Αγίας Σοφίας, Σαπουνακαίικων και Πέρα Μελάνων.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 διενέργεια ψεκασμών στις Κοινότητες, Στόλου, Αγίου Γεωργίου, Περδικόβρυσης, Ελαιοχωρίου και Πέρα Μελάνων

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών είναι το FORZA 10 CS (δραστική ουσία : Lambda-cyhalothrin) και το Entomella 50SL.

Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στις ανωτέρω Κοινότητες να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου 6։00 -10:00 π.μ.) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα, ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών.

Για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα.

Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Στους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση τους. Σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2710226946, 2755029121, 2755022283, 2757022212.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ