«Πρεμιέρα» για την ελληνική προεδρία στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ

0

Υπό την ελληνική προεδρία ξεκινά τη Δευτέρα (02/10/2017) το διήμερο των εργασιών της 100ης Συνόδου της Επιτροπής Τουρισμού στον ΟΟΣΑ.

Πρόκειται για μια «υψηλού επιπέδου» συνάντηση, για την αναζήτηση πολιτικών που στοχεύουν σε μια «βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» στον τουριστικό τομέα. Αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 20 υπουργοί τουρισμού, αλλά και άλλοι παράγοντες του τουριστικού τομέα, από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού καθώς και από συνεργαζόμενα κράτη.

Η υπουργός Έλενα Κουντουρά κλήθηκε να προεδρεύσει αυτήν την πολύ σημαντική και συγχρόνως εορταστική Σύνοδο, για τα 100 χρόνια της Επιτροπής, που ιδρύθηκε το 1948. «Είναι σημαντική η Σύνοδος αυτή», εξήγησε η υπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «γιατί έχει μεν να κάνει με τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στο μέλλον, που όμως θα είναι συνδεδεμένες με τις ισορροπίες για έναν βιώσιμο τουρισμό. Ένας δεύτερος σημαντικός στόχος, είναι η ανταλλαγή απόψεων για τις συνεργασίες που μπορούν να έχουν οι ιδιώτες με τον δημόσιο τομέα σε κάθε χώρα. Για το πώς, δηλαδή, μπορεί ο τουρισμός να προωθήσει και άλλου είδους τομείς, όπως η πρωτογενής παραγωγή, το εμπόριο, οι μεταφορές, οι εξαγωγές» υπογράμμισε η υπουργός.

Ειδικά για την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτουρισμό και τα εγχώρια προϊόντα, η υπουργός τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβερνητικής πολιτικής. «Θέλουμε να συνδέσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα με τον τουρισμό, να γεύονται οι τουρίστες το δικό μας μέλι, λάδι, κρασί, μιας υψηλής ποιότητας ελληνική κουζίνα. Να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιώτες ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία για να δώσουν προώθηση, ανάπτυξη και ευφορία και σε άλλους τομείς. Έτσι παίρνει υψηλή προστιθέμενη αξία το τουριστικό προϊόν», δήλωσε στο Πρακτορείο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/bombplus/travel/toyrismos/story/825612/premiera-gia-tin-elliniki-proedria-stin-epitropi-toyrismoy-toy-oosa#ixzz4vgVTEiye

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ