Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μόνο μέσα από τη δημοκρατία μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα της Ευρώπης»

0

«Από τα εμβληματικά έργα της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η δημιουργία περιφερειακής τράπεζας, τύπου Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

«Πίστη στη δημοκρατία. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να βγει από αυτή την προσπάθεια. Κανένας δεν μπορεί να πιστεύει στην Ευρώπη ότι μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματά της με διαδικασίες πέραν της δημοκρατίας. Γιατί αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης στο Sindelfingen της Γερμανίας το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017.

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας εξαιρετικά συνεπείς στις αποφάσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας, στην απαραίτητη αλληλεγγύη και συνεργασία σε ότι αφορά την εδαφική και κοινωνική συνοχή. Είναι ο πολιτισμός, το υπόβαθρο και το μεγάλο όπλο, που την κάνει ανταγωνιστική σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι χωρίς την επικουρικότητα δεν υπάρχει πολιτιστική δημοκρατία.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πρέπει συνεχώς να παράγει νέους προβληματισμούς, να παράγει καινούργιες σκέψεις, να δοκιμάζει και να σφυρηλατεί μια κοινή προσπάθεια, τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι η υποχρέωσή μας, ως αυτοδιοικητικοί, να υποστηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πολίτες».

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει πως η αυτοδιοίκηση μιας μικρής χώρας, αλλά σπουδαίας, μπορεί να συνεργαστεί και να βρει το συγκεκριμένο πολιτικό βηματισμό με τη μεγάλη χώρα της Ευρώπης, τη Γερμανία, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι η δημοκρατία, αυτό είναι και η Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι ένα εξιλαστήριο, δεν είναι μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ που συνεχώς μπορεί να συγχωρεί τα αμαρτήματα και τα σφάλματά της στην περίοδο των κρίσιμων εκατονταετιών. Οι νέοι Ευρωπαίοι έχουν τη γνώση να κάνουν την αυτοκριτική τους, να γνωρίζουν επακριβώς την ιστορία τους και όχι ωραιοποιημένη».

Αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση περνά σε ένα αμέσως επόμενο βήμα και κάνει ένα ποιοτικό άλμα, ο κ. Τατούλης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για αυτή την προσπάθεια σε όλους τους πρωτεργάτες, αλλά και σε αυτούς που στάθηκαν όρθιοι στις δύσκολες στιγμές πιστεύοντας αποφασιστικά σε αυτό το εγχείρημα.

«Καλή επιτυχία και την επόμενη χρονιά στο ωραίο Αιγαιοπελαγίτικο νησί μας που αποτελεί το ακροτελεύτιο πολιτισμό της Ευρώπης, τη Μυτιλήνη, η οποία θα φιλοξενήσει την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση» ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ειδική αναφορά στη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε ο Έπαρχος του Calw κ. Helmut Rieger, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξαιρετική πρόοδο της συνεργασίας του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η οποία «διακρίνεται από αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για την επιτυχή έκβαση ενός δύσκολου εγχειρήματος» και τόνισε την απόφασή του να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της πρώτη περιφερειακής αυτοδιοικητικής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτηρίστηκε από τα εμβληματικά έργα της 7ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, όπως αποτυπώνεται στα συμπεράσματα της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Κοινή Διακήρυξη, καθώς και στο συνοδευτικό παράρτημά της.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε ειδική τεχνική συνάντηση για την ανάπτυξη των περιφερειακών τραπεζών και τη συμβολή τους στην περιφερειακή ανάπτυξη, και ειδικότερα για το σχέδιο δημιουργίας της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση αυτή στην οποία συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο κ. Harald Felzen, υψηλόβαθμο στέλεχος της Sparkassen, και οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και Δημήτρης Κοκκίνης, επιβεβαιώθηκε τόσο η πρόοδος της συνεργασίας, όσο και ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/bAb2AF5qrKU

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ