Παρουσίαση Μουσικού Λευκώματος «Σαν της Ωριάς το Κάστρο»(videos & photos)

0

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2023 του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις οι οποίες αφορούσαν στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας. Το Σάββατο 30/9 πραγματοποιήθηκε η  παρουσίαση  του Επετειακού Μουσικό Λευκώματος «Σαν της Ωριάς το Κάστρο», στην πλατεία Καρυτσιώτη της Κοινότητας Άστρους.

Πρόκειται για την πρώτη μουσική έκδοση που αφορά την Κυνουρία και περιλαμβάνει τραγούδια κυρίως από τον ιστορικό κύκλο της περιοχής, τονίζοντας έτσι και μια άλλη πτυχή της περιόδου της Επανάστασης. Η παρουσίαση έγινε  από Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη, συμμετείχαν ο  επιμελητής της παραγωγής και της έκδοσης κ. Ιωάννης Κ. Παυλόπουλος. Συντελεστές της έκδοσης ήταν η Σμαράγδη Αρβανίτη και Δημήτρης Καραχάλιος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους και o Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών «ο Θυρεάτης» ντόπιοι τραγουδιστές και μουσικοί.

Το επετειακό μουσικό λεύκωμα αποτελεί έκδοση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και διατέθηκε δωρεάν σε όσους δημότες παραβρέθηκαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος κ. Γ. Καμπύλης,  αντιδήμαρχοι, ο πρώην υπουργός κ.Β. Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Άστρους κ.Κ.Μπάλας, δ/σ και πλήθος κόσμου.

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ