ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ : Παρεμβάσεις της Νέας Αριστεράς 

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Δημ. Παπαδημούλης: «Η ομοφοβία και το αμόκ βίας εκτρέφουν το αυγό του φιδιού. Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όλοι οι πολίτες δικαιούνται ασφάλειας και σεβασμού. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα να συμμετέχουν στην ευρύτερη κοινωνία χωρίς το φόβο αποκλεισμού ή διώξεων»

  • «Η καταπολέμηση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να οικοδομούμε καθημερινά μια κοινωνία ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μηδενική ανοχή στην αυτοδικία του όχλου. Πριν είναι πολύ αργά!»

  • Δήλωση του Δημ. Παπαδημούλη, Αντιπροέδρου του ΕΚ αρμόδιου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, για το πρωτοφανές περιστατικό ομαδικής επίθεσης εναντίον τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό της ομαδικής επίθεσης ομάδας νεαρών εναντίον δυο τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στη σύλληψη 21 από αυτούς –εκ των οποίων οι 11 ανήλικοι, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, αρμόδιος για την Ισότητα των φύλων και τη Διαφορετικότητα, αλλά και θεσμικά υπεύθυνος ως Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του Προεδρείου (High Level Group) που κατευθύνει την πολιτική Ισότητας και Διαφορετικότητας στο ΕΚ, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ομαδική επίθεση λυντσαρίσματος εναντίον δυο τρανς ατόμων σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της χώρας, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί σοκ και οδηγεί στον εκφασισμό. Η ομοφοβία και το αμόκ βίας εκτρέφουν το αυγό του φιδιού.
Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όλοι οι πολίτες δικαιούνται ασφαλείας και σεβασμού. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και κοινότητες, έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα να συμμετέχουν στην ευρύτερη κοινωνία χωρίς το φόβο αποκλεισμού ή διώξεων. Είναι πριν απ’ όλα ζήτημα δημοκρατίας.

Η καταπολέμηση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να οικοδομούμε καθημερινά μια κοινωνία ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, στην οποία θα προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλα τα άτομα.

Μηδενική ανοχή στην αυτοδικία του όχλου. Πριν είναι πολύ αργά!»

10.03.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέτη Πέρκα: Το πόρισμα της Νέας Αριστεράς στην εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των  Τεμπών

Δεν αρνηθήκαμε το κοινό πόρισμα. Αντιθέτως δηλώσαμε ότι είμαστε θετικοί σε κοινό πόρισμα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων (Κ.Ο.) πλην ακροδεξιάς. Κοινό πόρισμα όμως σημαίνει συζήτηση, συνεννόηση και διαβούλευση. Δεν είναι δυνατόν να μας έρχεται τελευταία στιγμή για συνυπογραφή ένα πόρισμα που μάλιστα ουδεμία σχέση έχει με όσα συζητήθηκαν-κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή και το οποίο προφανώς εκπονήθηκε σε κάποιο δικηγορικό γραφείο. Στην πραγματικότητα ακόμα δεν ξέρουμε πώς τελικά διαμορφώνεται αυτό το πόρισμα αφού σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν έχουμε δει την τελική του μορφή.

Επειδή ακριβώς το έγκλημα των Τεμπών και η δικαίωση των θυμάτων είναι πολύ πάνω από τη μικροπολιτική καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα το οποίο είναι προϊόν όλων αυτών που επί τρεις περίπου μήνες καταθέσαμε στην εξεταστική και κανένα σοβαρό επιχείρημα δεν αντιτάχθηκε, όλων αυτών  που παραδέχθηκαν οι μάρτυρες και η αντίκρουση με στοιχεία όλων των ψεμάτων που εκτόξευσαν κάποιοι μάρτυρες προεξάρχοντος του κ. Καραμανλή. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο πατερναλισμός τους μόνο καλό δεν κάνει στην υπόθεση. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αξιοποιήσει τα στοιχεία που παραθέτουμε και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτέλους να σώσει ότι μπορεί να σωθεί από την αξιοπιστία της και να συμφωνήσει σε προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων που έχει τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μην καταφέρει η ΝΔ να συγκαλύψει το έγκλημα.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα ΕΔΩ:

1) Ανάρτηση του Προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση: https://www.facebook.com/share/p/xWvPLU72KJungPRS/
 
2) Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την επιθεση σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=122131377314122324&id=61553669747087

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ