Παραίτηση Γιαννακούρα Βαγγέλη από κεντρική επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

0

Φίλες και φίλοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, προσωπική μου πρόθεση πάντα, ήταν και είναι, η παρουσία μου στη δημόσια σφαίρα να χαρακτηρίζεται από ουσιαστικές παρεμβάσεις με γνώμονα την πρόοδο της αγαπημένης μου Αρκαδίας, καθώς και του ΠΑΣΟΚ, που ανήκω από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα.

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί ένα τοξικό κλίμα στον πολιτικό κόσμο της Πελοποννήσου γενικότερα και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ειδικότερα. Δυστυχώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα έχω γίνει στόχος γκεμπελίστικων επιθέσεων που θίγουν την πολιτική και ηθική μου υπόσταση. Επιθέσεων που χαρακτηρίζονται από ακραία τοξικότητα, ολοκληρωτική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και πλέον ακόμα και με εκφράσεις φασίζουσας ιδεολογίας. Όλοι γνωρίζετε τον ενορχηστρωτή αυτής της κακόγουστης παράστασης. Έχω απαντήσει πλέον δημόσια με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε όλα και έχω πάρει τις αποφάσεις μου.

Ειλικρινώς θλίβομαι που έχω αφεθεί εγώ και άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, βορά στον επικοινωνιακό οχετό του γκεμπελίσκου της Πελοποννήσου. Παρ’ όλες τις δημόσιες εκκλήσεις μου, και την αναμονή μου μέχρι και σήμερα, κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου με θέση ευθύνης στο κομματικό σύστημα, δεν τόλμησε να εκφράσει δημόσια την αντίθεση του (ή έστω τη συμφωνία του) σε όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Επίσης, τα κομματικά όργανα του κεντρικού ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να σφυρίζουν και αυτά αδιάφορα, μη παίρνοντας θέση, υποβαθμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το θεσμικό τους ρόλο, και βυθίζοντας το ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου στην ανυποληψία.

Επιπροσθέτως, θα ήθελα δημόσια να δηλώσω την αγανάκτηση μου και για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ανακήρυξης της βουλευτικής μου υποψηφιότητας από το ΠΑΣΟΚ στις 11/4 (δηλαδή μόλις λίγα 24ωρα πριν την λήξη της προθεσμίας). Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινωθεί από τις 29/1, το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας μπήκε σε μια πολύμηνη «κυοφορία» με βασική αιτία την εσωκομματική μου κατασυκοφάντηση από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που τους ενδιαφέρει η προσωπική πολιτική επιβίωση περισσότερο από την πρόοδο του κόμματος, θυσίασαν στο σκοπό τους τη συντεταγμένη παρουσία του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, την άνετη χρονικά προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων και εντέλει μια ακόμα μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία που θα μπορούσε να έρθει στο νομό.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συνέδρους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με εξέλεξαν στη θέση αυτή. Πιστεύω ότι με την παρουσία μου στην κεντρική επιτροπή συνεισέφερα στην προσπάθεια για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην πατρίδα μας και στην ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Τέλος, δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η παρουσία μου στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα συνεχιστεί, όμως με την ιδιότητα του απλού μέλους. Παραμένω συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στο πολιτικό ταξίδι του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για μια σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα. Παραμένω οραματιστής για την Ελλάδα της προόδου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προοπτικής για όλους τους πολίτες της. Και τέλος, παραμένω πάντα θιασώτης των ιδεολογικών αρχών του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Δημοκρατικές Διαδικασίες.

Γιαννακούρας Βαγγέλης

Ιατρός Χειρουργός

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Μέλος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ