Πέτρος Τατούλης: «Οι Περιφέρειες είναι το μέλλον της Ευρώπης»

0

Την άποψη του πώς «Οι Περιφέρειες είναι το μέλλον της Ευρώπης» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο με θέμα: «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα-Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές»

«Θεωρώ ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι οι Περιφέρειες της, γιατί με την επιπλέον δυναμική των Περιφερειών της Ευρώπης, θα προσδιορίζουν και θα καθορίζουν σε υψηλό επίπεδο το ίδιο της το μέλλον. Το κατάλληλο όχημα για πετύχουμε το στόχο αυτό είναι η Περιφερειακή διακυβέρνηση» σημείωσε αρχικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για να συνεχίσει ότι και η χώρα μας χρειάζεται ισχυρή Περιφερειακή Διακυβέρνηση, προκειμένου να αμβλυνθούν όλα τα προβλήματα, «και νομίζω πώς δεν πρέπει να πέσουμε στο λάθος και στην παγίδα να κρατικοποιήσουμε ξανά τις Περιφέρειες. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις κακές μας πρακτικές, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα πολιτικής και κομματικής ανωριμότητας, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι ήταν αποτέλεσμα και της κοινωνικής μας ανωριμότητας».

 Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο θέμα της Περιφερειακής Διακυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά «Η δική σας εμπειρία και οι δικές σας γνώσεις είναι πολύ χρήσιμες για να πειστούν, όλοι αυτοί που θεωρούν ότι εξασφαλίζουν πελατεία στα κομματικά τους φέουδα, ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί το σημαντικότερο βήμα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να επιτύχουμε την μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ