Πέτρος Τατούλης «Θέτουμε την Πελοπόννησο μπροστά στις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στη χώρα»

0

Έχουμε πλήρως θωρακίσει τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, αναφερόμενος στις επιτυχίες της περιφερειακής αρχής να διασφαλίσει εξαιρετικά ανταποδοτικά τέλη από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Πελοποννήσου και να εξασφαλίσει τη δυναμική υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ώστε το 2023 που τελειώνει να φτάσει στο 130 – 140 % της υλοποίησής του.

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των γεωπολιτικών εξελίξεων από τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και με βαθιά γνώση του ζητήματος, σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη διεκδικητικότητά μας, πέτυχα μαζί με τους συνεργάτες μου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το επονομαζόμενο οικόπεδο Δυτικά της Κρήτης, το οποίο ωστόσο ανήκει κατά 95 % στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «με την εξέλιξη αυτή εξασφαλίζουμε το μέλλον της Πελοποννήσου εφόσον θα λαμβάνει το 5% των εσόδων σε άμεσα ανταποδοτικά τέλη και το 20% σε έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές της Πελοποννήσου μέσα από αυτές τις ενέργειες να καταστεί αυτόνομη οικονομικά, αν αναλογιστεί κανείς το οικόπεδο στον Κυπαρισσιακό κόλπο, το οποίο θα αποφέρει 40% επί των εσόδων του σε ανταποδοτικά τέλη, και τον αγωγό East Med, που διέρχεται από την Πελοπόννησο και θα την καταστήσει κρίσιμο παράγοντα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ωστόσο ντροπή η στάση του νέου Περιφερειάρχη, ο οποίος όχι μόνο είναι παντελώς απών από όλα αυτά τα θέματα, επιδεικνύοντας μια επικίνδυνη άγνοια, αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε προεκλογικά να υποβαθμίσει, ακόμα και να ευτελίσει, αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Το ΕΣΠΑ της Πελοποννήσου το πιο δυναμικό στη χώρα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των στελεχών των Υπουργείων που συμμετείχαν στην 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020. «Εύσημα αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Διαχειριστική της Αρχή για τη δυναμική του προγράμματος, κατατάσσοντάς το στα κορυφαία στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας ότι «η δομή που έχουμε εξασφαλίσει εγγυάται την απόδοση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων».

Σημείωσε ωστόσο ότι και σε αυτό το ζήτημα η εικόνα του νέου Περιφερειάρχη είναι πλήρως απογοητευτική. «Είναι ντροπή η ασφάλεια της μοναχικής του πορείας, καθώς ενώ παρευρέθηκε στην επιτροπή, επέλεξε να παραμείνει στο περιθώριο, να μη λάβει το λόγο και να μην εκθέσει τις απόψεις του. Όταν αποχώρησε μάλιστα επέλεξε να απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης και να απειλήσει ότι θα επανασχεδιάσει το ΕΣΠΑ, θα απεντάξει έργα, θα εντάξει αυτά που θέλει ο ίδιος, επιδεικνύοντας πλήρη άγνοια των διαδικασιών, δεδομένου ότι ενώ τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβαν ότι το τρέχον πρόγραμμα τελειώνει το 2023, αυτός συνεχίζει να επιμένει ότι τελειώνει το 2020».

Ντροπή οι συμπεριφορές αποστασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«Η στάση του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη είναι αποκαλυπτική της μεγάλης του αμηχανίας, αφού ξέρει ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βλέπει ότι δεν του βγαίνουν, όπως σχεδίαζε, οι ανοίκειες προεκλογικές του συμφωνίες για να τοποθετήσει Αντιπεριφερειάρχες από άλλες παρατάξεις» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε το πολιτικό του ατόπημα, που είχε 20ετίες να εμφανιστεί στη χώρα, της προτροπής σε αποστασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Είναι επίσης ντροπή για τους αχάριστους αποστάτες που μόνο στόχο είχαν την συναλλαγή με το κόμμα τους για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Οι Πελοποννήσιοι τους γνωρίζουν πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν πολύ προσεκτικά τους εκπροσώπους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αποκαλυπτική η λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου για δύο ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε. στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου περιλαμβάνονται 2 ιδιοκτήτες Πελοποννησιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με υπέρογκα ποσά, που με τη στάση τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Πελοπόννησο, ενώ διατείνοταν τους υπερασπιστές της διαφάνειας. «Είναι αδιανόητο η ενημέρωση να χειραγωγείται από υπολόγους στην Ελληνική πολιτεία και κοινωνία» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Σύντομα η ιδρυτική συνάντηση του πολιτικού φόρουμ της Νέας Πελοποννήσου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πολιτικό φόρουμ της Νέας Πελοποννήσου ο κ. Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει η πρώτη ιδρυτική του συνάντηση και ότι ήδη έχει αναπτύξει δυναμική, αφού βρίσκει πολλούς μιμητές στη χώρα και αναπτύσσει συνεργασίες δημιουργώντας ένα δίκτυο σε όλη την επικράτεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ