Ο συντοπίτης μας, Δ.Βερβεσός: Νέος πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

0

Επικράτησε έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου

Ο 53χρονος Δημήτρης Βερβεσός, με 24χρονη θητεία στον δικηγορικό συνδικαλισμό, είναι ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα (σήμερα) 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Βερβεσός  επικράτησε, λαμβάνοντας  4.742  ψήφους και διαμορφώνοντας ποσοστό νίκης 57,62  %, έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου που έλαβε 3.488  ψήφους, ποσοστό 42,38%.

Στον β’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ η συμμετοχή των δικηγόρων κινήθηκε λίγο πάνω από το 42%, με αποχή της τάξεως του 57,6%. Η κάλπη έκλεισε, με ημίωρη παράταση στις 7.30 μμ.
Στον α’ γύρο των εκλογών είχαν ψηφίσει συνολικά 11.633 δικηγόροι, αριθμός που ερμηνεύεται σε ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 55,42%. Ο Δημήτρης Βερβεσός είχε συγκεντρώσει 25,75%, ενώ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 17,42%.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πάντως ρευστό μέχρι την τελευταία στιγμή, αναμενόταν στην ουσία να καθοριστεί από την προσέλευση στην κάλπη, αλλά και τον βαθμό στήριξης των δυο μονομάχων από άλλους, οικείους πολιτικά, συνδυασμούς_ δεδομένου ότι επίσημο κομματικό χρίσμα δεν υπήρξε.
Ο κ. Βερβεσός κατέβηκε ως ανεξάρτητος πρόεδρος, είχε όμως τη στήριξη του ακέφαλου «Ενιαίου» ψηφοδελτίου, προσδοκώντας ευρύτερη εκλογική απήχηση.
Δήλωση Δ. Βερβεσού, νέου προέδρου του ΔΣΑ
«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές.Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο.

Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε.

Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι.

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα.

Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων.

Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας.»

Ποιός είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ
Ο κ. Βερβεσός γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου 1964. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ασκούμενος από το 1988. Γιος του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς Βερβεσού, αποφοίτησε το 1982 από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, εισήχθη  το 1982 στη Νομική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1987.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1988-1990 στην Πολεμική Αεροπορία.
Από το 1990, οπότε και ενεγράφη στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως σήμερα, εργάζεται ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998. Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδιότητα που διατηρεί συνεχώς έως και σήμερα. Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και επανεξελέγη το 2005 στην ίδια θέση. Το 2008 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (Αναπληρωτή) Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Νομικών/ ΕΤΑΑ, την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016, εξελέγη από τους Κοινωνικούς Εταίρους αντιπροσώπους των 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ αυτού ως 1οαναπληρωματικό μέλος.
Από άποψη ειδίκευσης είναι εργατολόγος, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.
Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι ένας από τους δώδεκα Διαιτητές του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), με θητεία μέχρι και το 2020.
Δραστηριοποιείται στο Εργατικό Δίκαιο, έχει δημοσιευθεί πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως δικηγόρος, σε διάφορα κλαδικά νομικά περιοδικά και έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καθώς επίσης έχει υπάρξει εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.
Επίσης, έχει υπάρξει επί τέσσερα έτη μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (2004) ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE).
Είναι έγγαμος, πατέρας δύο ανήλικων τέκνων και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
.tovima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ