Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού για τον αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη & εορτασμό της επετείου της μάχης της Δραμπάλας στον Άκοβο

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού

για τον αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη 

Η Ειρήνη δεν αποτελεί δεδομένη κατάσταση αλλά αγαθό που, με τους αγώνες των Λαών, κατακτάται και διατηρείται, δεδομένου ότι οι εχθροί της εκπροσωπούν πανίσχυρα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα

αφετέρου διότι μόνον οι Λαοί μπορούν να προβάλλουν  «παγκοσμιοποιημένη» αντίσταση στην παγκόσμια ισοπέδωση που οι ισχυροί του κόσμου προσπαθούν να επιβάλλουν.     

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης έχει καταστεί σύμβολο των αγώνων για την Ειρήνη και τη Συναδέλφωση των Λαών, αφού,  με τη στάση ζωής, την πολιτική δράση και τη στυγερή δολοφονία του, δηλαδή με το παράδειγμά του, ενέπνευσε, συνένωσε και συσπείρωσε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα σ΄ αυτούς τους  αγώνες.

Η πολιτική παρακαταθήκη του Γρηγόρη Λαμπράκη και της γενιάς του, μόνο με την ενιαία δράση των πολιτών, στην πατρίδα μας, την Ευρώπη  και τον κόσμο, μπορεί να υλοποιηθεί.  Στη βία της αυθαίρετης και άδικης εξουσίας, σήμερα «παγκοσμιοποιημένης», και των πολέμων, οι δυνάμεις της Ειρήνης πρέπει να ενεργοποιηθούν δυναμικά και να αντισταθούν αποφασιστικά.

   

Ο βουλευτής Αρκαδίας

του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Παπαηλιού

στον εορτασμό της επετείου της μάχης της Δραμπάλας 

στον Άκοβο : 

Η μάχη της Δραμπάλας (οι «Θερμοπύλες του 1821»)  υπήρξε σημαντική,  διότι,  μέσω αυτής, μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και τις αλλεπάλληλες ήττες, αποδείχτηκε ότι η ελληνική επανάσταση  παρέμενε ζωντανή.

Ο Γέρος του Μοριά, τον οποίο (μαζί με τους άλλους οπλαρχηγούς) η κυβέρνηση Γ. Κουντουριώτη, που η ίδια είχε φυλακίσει, εξαναγκάστηκε προηγουμένως να αφήσει ελεύθερο, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες είπε : «…… έριξα στη θάλασσα τα πικρά, τα περασμένα. Κάντε και σεις το ίδιο»  και προς τον Ιμπραήμ «… Εμείς δεν προσκυνάμε».

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, σημαία και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και στρατιωτική στολή

 

      

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ