Μικρή συμμετοχή στις νομαρχιακές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ (στοιχεία)

0

«Κόκκινο συναγερμό» σήμαναν τα επίπεδα συμμετοχής στις εκλογές τοπικών και Νομαρχιακών κομματικών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη νωπή εμπιστοσύνη που έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόσφατο Συνέδριο, η μεγάλη εικόνα ήταν μάλλον αποκαρδιωτική για την Κουμουνδούρου χθες, καθώς η συμμετοχή των μελών στη διαδικασία, ανήλθε, κατά πληροφορίες, σε ποσοστό 8% – 10% σε όλη τη χώρα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης προσήλθαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα 1.100 από τα 12000 μέλη περίπου.

Παράλληλα, σε κατάσταση αποσυσπείρωσης εμφανίστηκε τόσο ο κομματικός μηχανισμός, όσο και η κομματική βάση, όταν 6-7 Νομαρχιακές οργανώσεις δεν διέθεταν ούτε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων, σύμφωνα με πληροφορίες. Με δεδομένο ότι έχουν μεσολαβήσει μόνο έξι μήνες από την κούρσα διαδοχής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το κλίμα βαραίνει ακόμη περισσότερο, καθώς στις εσωκομματικές εκλογές με νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο προσήλθαν στις κάλπες περίπου 150.000 μέλη.

Μερίδιο ευθύνης καταλογίζουν ορισμένοι και στους «σκιώδεις γραμματείς» του κόμματος, όπως τους αποκαλούν οι άσπονδοι σύντροφοί τους, μιλώντας για τους Πάνο Ρήγα και Νίκο Σκορίνη, σε σχέση με τις χθεσινές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. Ενδεικτικά της προσέλευσης ήταν τα ίδια τα αποτελέσματα, καθώς στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, σε σύνολο περίπου 16.600 μελών της, ψήφισαν 1.346 μέλη. Αντίστοιχα, στο Γαλάτσι, ψήφισαν μόλις 51 μέλη. Ελλείψει ενδιαφέροντος, στη Σάμο, την Πέλλα, την Καβάλα και τη Δράμα τα νέα νομαρχιακά όργανα εκλέχτηκαν μάλλον συναινετικά, ενώ στην Ηλιούπολη φέρονται να ψήφισαν 197 από τους 1767 εγγεγραμμένους, στο Ίλιον 101 από τους 2400 εγγεγραμμένους, στην Νίκαια 175 από τους 1361 εγγεγραμμένους και στην Άρτα 578 από 2.400 εγγεγραμμένους, μέχρι αργά χθες το απόγευμα.

Η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου σε ποσοστό 12% στην Νότια Γλυφάδα και 10% στην Α’ Αθήνας. Περίπου 1.000 άτομα από τα 8.000 μέλη ψήφισαν στο Ηράκλειο, 1.600 περίπου από τις 11.000 στην Ανατολική Αττική, ενώ στα 950 άτομα ανέρχονταν όσοι είχαν προσέλθει στις κάλπες στον Πειραιά ως το απόγευμα, σε σύνολο 8.000 μελών.

aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ