Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ & Άλλα νέα…

0

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου.

Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει τους τρόπους και το επίπεδο της προετοιμασίας, το οποίο καλούνται να ακολουθήσουν, συλλογικά και με συνείδηση και οι κατά τόπους Περιφερειακές Αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στην τοποθέτησή του, χαιρέτισε το γεγονός ότι τα νέα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας για τις Πυρκαγιές ενισχύουν και μάλιστα βάσει νόμου τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων στις περιοχές που ξεσπούν πυρκαγιές ενώ σημείωσε πως εκτός από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και της πλημμύρας, η κλιματική κρίση θέτει προκλήσεις που δεν πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα, όπως η διάβρωση του εδάφους και των ακτών, η ερημοποίηση και η πτώση βράχων.

Επίσης, τοποθετήθηκε επί συγκεκριμένων αξόνων, όπως η κατασκευή και λειτουργία Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, η ενίσχυση των υποδομών Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, η κατασκευή και αναβάθμιση έργων προστασίας και η δημιουργία αναβαθμίδων σε ορεινές περιοχές για συγκράτηση εδαφών.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

 

 

Καλείστε στην 2η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με μικτό τρόπο τρόπο (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) την 19η Απριλίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ, στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (πλ. Εθν. Μακαρίου), στην Τρίπολη, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 21 MW έκαστος, στις θέσεις “ΚΡΙΤΣΟΒΑ” και “ΚΤΕΝΙΑΣ” των Δ.Ε. Άργους και Δ.Ε. Μαντινείας, και στη θέση “ΚΑΦΟΥΡΙΑ” των Δ.Ε. Λυρκείας και Δ.Ε. Μαντινείας, των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Τριπόλεως, της Π.Ε. Αργολίδας και της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου» (ΠΕΤ: 2102483621) (εξ αναβολής)
  2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 18MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού, της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΙΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» στη θέση «Καλόγηρος» του Δήμου Ευρώτα, της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΤ: 2102488422) (εξ αναβολής)
  3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Εγκατάσταση και λειτουργία Α.Σ.Π.Η.Ε. ισχύος 10,4 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού”, στη θέση ‘Άγιος Παντελεήμονας’ της ΤΚ Βερβένων του Δ. Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ΕΝΕΡΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. (ΠΕΤ:2008356921) (εξ αναβολής)
  4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΙΣΧΥΟΣ 8,4 MW ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΥΤΟΥ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΕ» ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ΄΄ ΤΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» (ΠΕΤ: 2208821328) (εξ αναβολής)
  5. Νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα 25 διαμερισμάτων με πισίνες και ενός κεντρικού κτιρίου με κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και παροχής υπηρεσιών» στη θέση «Μεγάλο Άνοιγμα ή Κοπρισιά», Γιαλασίου Τ.Κ. Αρχαίας Επιδαύρου, Δήμου Επιδαύρου του φορέα ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (ΠΕΤ: 2309997126)
  6. Υφιστάμενο Ξενοδοχειακό Κατάλυμα 3 * Αστέρων ,61 κλινών με την επωνυμία «ΚΑΣΤΕΛΟ ΑΝΤΙΚΟ» του φορέα «Γεώργιος Λυμπέρης ΜΟΝ ΑΞΕΤΕ» που βρίσκεται στην παραλία Μαυροβουνίου Δ. Ανατολικής Μάνης ΠΕ Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου εντός περιοχής natura 2000 με κωδικό GR2540003 (ΠΕΤ:2204761221)
  7. Εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ισχύος 50ΜW με ενσωματωμένη διάταξη Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 75MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 83,99MW και των συνοδών έργων υποδομής της εταιρείας «ΑΙΟΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» στη θέση «Πακόγια» της Δ.Ε. Ζάρακα του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας. (ΠΕΤ: 2308993621)
  8. Εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ισχύος 19ΜW με ενσωματωμένη διάταξη Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 18,75MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 18,75MW και των συνοδών έργων υποδομής της εταιρείας «PLAINSOL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» στη θέση «Μυγδαλίτσα» Της Δ.Ε. Mολάων του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας. (ΠΕΤ: 2308992227)
  9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Έργο αντλησιοταμίευσης Λάδωνα στη θέση «Άγιος Νικόλαος» επί της υφιστάμενης τεχνητής λίμνης του ΥΗΕ Λάδωνα, συνολικής ισχύος παραγωγής (αποδιδόμενης) 218,0 MW και συνολικής ισχύος άντλησης (απορροφούμενης) 233,0 MW (ΠΕΤ: 2309998314).
  10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμών Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθήκευσης» στις θέσεις «Μεγαλόπολη 1 και «Μεγαλόπολη 2», μέγιστης ισχύος Έκχυσης / Απορρόφησης 50MW και 100MW αντίστοιχα, στις ΔΕ Γόρτυνος και Μεγαλόπολης, Δήμου Μεγαλόπολης ΠΕ Αρκαδίας, της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε. (ΠΕΤ: 2312004027).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ακολουθούν αναρτήσεις από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια και του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΙΟ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας Κ. Μανδρώνη με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 3ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠαΠελ

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Πασχαλινό Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Καλαμάτα

Συνάντηση στα γραφεία της Π.Ε Κορινθίας με εκπροσώπους αγροτικών συλλογών

εβίδι | Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 203ης επετείου της πρώτης νικητήριας μάχης κατά των Τούρκων ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Δράση ευαισθητοποίησης με θέμα «Με πανί, κλωστή, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω έλα» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αυτοψία στο έργο της Ασφαλτόστρωσης Τ.Κ. Φενεού-Φράγμα Λίμνης Δόξα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράσταση «TOC²» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ