Με έντονους διαξιφισμούς & εντάσεις το χθεσινό Δ.Σ για τις συνεχείς διακοπές νερού στο Παράλιο Άστρος- Η άποψή μας…

0

Με έντονους διαξιφισμούς και εντάσεις, κύλισε η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση στην έναρξη του  συμβουλίου, ζήτησε τον λόγο ο πρόεδρος του Παραλίου Άστρους κ. Π.Χάρβαλος, ο οποίος έθεσε ερωτήματα για τις συνεχείς διακοπές νερού και τις συνέπειες που υπάρχουν, για τα αδέσποτα, & για καλύτερο συντονισμό στην καθαριότητα.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν και ενεργοί πολίτες που συμμετείχαν ,για το θέμα του νερού. Ακολούθησε η απάντηση της προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ κας Χ. Αναγνωστάκου, η οποία έκανε μια γενική αναδρομή για το θέμα από την λήψη των καθηκόντων της, κάνοντας λόγω για σοβαρές ελλείψεις στις μελέτες που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ,για την υλοποίηση του έργου  που εκκρεμεί, για ένα νέο εξωτερικό αγωγό και δεξαμενή νερού στο νησί, που θα αναβάθμιζε και θα έλυνε οριστικά το θέμα των συνεχών διακοπών νερού, που παρατηρείται την τελευταία 10ετία!!

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του κ. Π. Μαντά και Δ. Γκαύρου από την αντιπολίτευση και τα  “αίματα άναψαν” στην συνέχεια, με έντονους διαλόγους και την μετατόπιση των ευθυνών, από όλες τις πλευρές. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των  κ.κ Γ. Δαλιάνη ,Γ. Καμπύλη & των προέδρων Ν. Καρκούλη & Ν. Σακελλαράκη.

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος κ. Γ. Καμπύλης απάντησε ,ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν συμβαίνουν βλάβες και δημιουργούνται προβλήματα και ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Σαν δημοτική αρχή κάνουμε το καλύτερο για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών όλο το 24ωρο ,πράγμα που δεν γινόταν από την προηγούμενη διοίκηση. Δήλωσε την στήριξή του  στην πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΚ, και έκανε λόγω για προεκλογικά παιχνίδια της αντιπολίτευσης…

Η δική μας άποψη είναι, ότι όλες οι δημοτικές αρχές φέρουν μερίδιο της ευθύνης, γιατί δεν ξέρουν από ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και κοινό σχεδιασμό όλων των παρατάξεων ,να βάζουν στόχους  για το μέλλον του τόπου μας.

 Πρέπει να συναποφασίζουμε όλοι για τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ , Δημοτικές παρατάξεις και ενεργοί πολίτες.

Όλοι για το καλύτερο πασχίζουμε για τον τόπο μας, ας το κάνουμε πράξη! Να βάλουμε  τις κοινές κόκκινες γραμμές για  την συνέχεια των στόχων αυτών, από την εκάστοτε δημοτική αρχή ,που θα έχουμε συνσχεδιάσει  για 10 χρόνια , πέρα από κόμματα και μικροπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα, στα παρακάτω θέματα:

α)Σχεδιασμός για αναπτυξιακά έργα και την δημιουργία θέσεων εργασίας, για να βρούνε δουλειές τα παιδιά μας και να γυρίσουν στον τόπο τους, β) προστασία του περιβάλλοντος -κλιματική αλλαγή, γ) αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δ) πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, ε)κοινωνική πολιτική.

Για το νερό & ατομική ευθύνη…

Σπάνια σκεπτόμαστε το νερό ως πολύτιμο αγαθό, αντίθετα συχνά το θεωρούμε ως δεδομένο, το σπαταλάμε και πιστεύουμε ότι είναι μια υποχρέωση των δημοτικών αρχών και  κυβερνήσεων να το παρέχουν στους πολίτες. Ποια είναι όμως η κατάσταση στην πραγματικότητα;

Η πρόσβαση στο νερό είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίζονται όλα τα άλλα δικαιώματα, αφού χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή…

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ 

Δείτε τι video έως 1:35΄να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ