Μήνυμα του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Γιώργου Παπαηλιού, για την «ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία                                                                                                                  Γιώργος Η. Παπαηλιού

Για την «ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Σε όλη τη διάρκεια της μακράς και τρικυμιώδους  ιστορικής διαδρομής του, ο Ποντιακός Ελληνισμός διατήρησε (και διατηρεί)  την εθνική ταυτότητα,  τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα,  τις λαϊκές παραδόσεις και τον πολιτισμό του.

Η γενοκτονία του από το τουρκικό κράτος δεν στάθηκε ικανή να διακόψει την ιστορική πορεία του.

Παρά τον  ξεριζωμό του από τις πατρογονικές εστίες,  ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό, επιδεικνύοντας ζωτικότητα, δυναμισμό και το ανεξάρτητο και προοδευτικό πνεύμα του, που του επέτρεψε να έχει ενεργό παρουσία συνεχώς, εδώ και παντού.

Η επέτειος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το τουρκικό κράτος, εκτός από τη διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία  για εθνική αυτογνωσία αλλά και για τη συνειδητοποίηση της ανάγκης  χάραξης εθνικής στρατηγικής έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία συνιστά τη μείζονα απειλή για τον Ελληνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ