Κεφαλόπουλος: Είναι λυπηρό να κυκλοφορούν σχέδια με 5 διαδρομές ταρτάν. Ο “Αρχιτέκτονας” αυτού του σχεδίου ή δεν ξέρει την δουλειά του ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς!

0

  Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας μας στο Άστρος και ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου βάδην, δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω πως σε αυτό το τόπο έχουν προετοιμασθεί, από το μακρινό 2000 έως σήμερα , πλήθος πρωταθλητών Ελλήνων και ξένων στο αγώνισμα αυτό. Ήταν από τότε και παραμένει όραμα μας το Άστρος να γίνει κοιτίδα του αθλητισμού και κέντρο προετοιμασιών όλων των αθλημάτων και τους χειμερινούς μήνες. Τα χρόνια περνούν γρήγορα , αλλά το ευχάριστο σήμερα σε σχέση με το χθές είναι ότι υπάρχει κινητικότητα μεταξύ των αρμόδιων φορέων , για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως του γηπέδου του Παραλίου Άστρους και ιδιοκτησία της ομάδας του Αχιλλέα.

 Οι προοπτικές του γηπέδου είναι να εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο από πλευράς πληρότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα:

 • Υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για περιφερειακό στίβο με ταρτάν 8 διαδρομών
 • Υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για κερκίδες , όπου και θα μπορέσουν να στεγαστούν αποδυτήρια , αίθουσα γυμναστικής κλπ
 • Στην έμπροσθεν πλευρά του γηπέδου , σε συνεργασία με τον Δήμο , μπορούν να λειτουργήσουν χώροι ως πάρνκινγ
 • Στην πίσω πλευρά , η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ελώδης , δεν είναι οικοδομήσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός χώρος για ρίψεις και προθερμαντήριο.

  Για να συμβούν όλα αυτά , εκτός από τα χρήματα , χρειάζεται ένα πλάνο εργασιών , στηριζόμενο στη βάση του ρεαλισμού αλλά και του οράματος.

  Είναι λυπηρό να κυκλοφορούν σχέδια με 5 διαδρομές ταρτάν. Ο ΄΄Αρχιτέκτονας΄΄ αυτού του σχεδίου ή δεν ξέρει την δουλειά του ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς ….

  Τα υφιστάμενα αθλητικά κέντρα της περιφέρειας Πελοποννήσου με ταρτάν είναι τα εξής:

 • Τρίπολης: Γίνονται αγώνες μικρού βεληνεκούς , αφού η Τρίπολη δεν έχει ξενοδοχειακές μονάδες.
 • Άργος: Τα ίδια με την Τρίπολη
 • Ναύπλιο: Το στάδιο ξεκίνησε με προοπτική, αλλά ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει επαρκής νυχτερινός φωτισμός και δεν μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλης εμβέλειας αγώνες.
 • Κορίνθου: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από του; Τοπικούς φορείς.
 • Λουτρακίου: Μόνο μικρής εμβέλειας αγώνες.
 • Καλαμάτας: Πληροί προδιαγραφές , θέλει ανακαίνιση
 • Εθνικό στάδιο Πατρών: Μεγάλο , σύγχρονο, με προοπτικές

Από τα ανωτέρω , το Άστρος έχει και το πλεονέκτημα των ήπιων καιρικών συνθηκών τους χειμερινούς μήνες, που του δίνει πλεονέκτημα στην προτίμηση των αθλητών ως κέντρο χειμερινής προετοιμασίας.

  Είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία ενός πολυδύναμου αθλητικού κέντρου, δώσει ζωή σε όλες τις επιχειρήσεις  της περιοχής.

  Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή θητεία στο νεοεκλεγέν Δ.Σ  του Αχιλλέα , με την ευχή ότι το όραμα του δωρητή να μετουσιωθεί σε έργα από αυτή την διοίκηση.

ΣΣ.  Αντιγράφα της αλληλογραφίας του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ … προς γνώση όλων των εμπλεκομένων..

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Κεφαλόπουλος Ναπολέων Κ.Φ.Α

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ