Καμπύλης: Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα πετυχαίνουμε την επίτευξη του μεγάλου στόχου της λειτουργίας του δικτύου ακαθάρτων στον Δήμο μας.

0

Δελτίο Τύπου

Εγκρίθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, η ένταξη του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων ιδιωτικών συνδέσεων αγωγών ακαθάρτων οικισμών Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος – ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.428.000,00€ και αφορά την κατασκευή 1.050 νέων ιδιωτικών συνδέσεων και την ολοκλήρωση 846 αναμονών υφιστάμενων ιδιωτικών συνδέσεων (συνολικά 1.990 ιδιωτικές συνδέσεις). Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Συγκεκριμένα, το έργο εντάχτηκε ως 4ο υποέργο στην Πράξη «Ολοκλήρωση δικτύου  αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας – Β’ Φάση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων (ΕΤΠΑ)», μετά από σχετικό αίτημα τροποποίησης της Πράξης και ένταξης του υποέργου, που έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στις 21 Μαρτίου 2022.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία και συναντήσεις του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας και της Προέδρου ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας με στελέχη της ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης από τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας.

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και προχωρά στην ολοκλήρωση των 3 βημάτων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η λειτουργία του δικτύου ακαθάρτων η οποία θα διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος στον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς η δουλειά που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια αποδίδει καρπούς με την ένταξη ενός ακόμα σημαντικού έργου για τον Δήμο μας. Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα πετυχαίνουμε την επίτευξη του μεγάλου στόχου της λειτουργίας του δικτύου ακαθάρτων στον Δήμο μας. Με την νέα χρηματοδότηση ύψους 1.428.000,00€ προχωράμε στην κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων αγωγών ακαθάρτων. Η έγκριση του συγκεκριμένου έργου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς σε συνδυασμό με το υπό δημοπράτηση έργο της κατασκευής των καταθλιπτικών αγωγών εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της λειτουργίας του δικτύου ακαθάρτων στον Δήμο μας. Συνεχίζουμε δυναμικά προσηλωμένοι στον στόχο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ