ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

0
✅ Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, ώρα: 09:00 – 12:00, περιοχή Χερονήσι
✅ Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ώρα: 09:00 – 12:00, περιοχή Τυρού
Σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Ανδρέα-Πραστού και Τυροσαπουνακαίϊκων στην Αρκαδία, διοργανώθηκαν δύο ενημερωτικές δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (ΠΗΠ) στην περιοχή Χερονησίου (υγρότοπος Μουστού, 6.6.2023) και στα Τυροσαπουνακαίϊκα (ακτή Τυρού 7.6.2023) αντίστοιχα.
Με τη συμμετοχή των μαθητών και των δασκάλων από τα σχολεία της Κυνουρίας πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός ακτών της περιοχής. Τα παιδιά συμπλήρωσαν δελτία καταγραφής (καταγράφηκαν πάνω από 1200 αποτσίγαρα!!!) και έφτιαξαν το δικό τους TOP-10 απορριμμάτων. Στη συνέχεια το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης απάντησε σε ερωτήσεις για τον τρόπο που η μόλυνση επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον και την υγεία και βοήθησε να αναπτύξουν τα παιδιά το δικό τους προσωπικό σχέδιο δράσης για το πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά
Οι πρωταγωνιστές των δύο περιβαλλοντικών δράσεων, οι 120 περίπου μαθητές, έδωσαν το πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο μήνυμα….. Συμμετείχαν όχι γιατί κάποιος τους το επέβαλε αλλά γιατί ήταν / είναι πηγαία η ανάγκη τους να κάνουν αυτόν τον κόσμο πιο όμορφο!
Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά όλους τους μαθητές που με την παρουσία τους, άφησαν το αποτύπωμά τους για έναν πιο πράσινο, πιο καθαρό τόπο!
Όλοι μαζί και στα επόμενα!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ