Η φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο “Immersive Futures Hackathon” ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας

0

Δελτίο τυπου

  • Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές- ερευνητές και τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον;
  • Το Immersive Future Hackathon στις 28 & 29 Ιουνίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι μία συνδιοργάνωση της Creative+ της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Envolve Entrepreneurship και με την υποστήριξη του WE LEAD

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2024 –  H CREATIVE+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου (https://creativeplus.panteion.gr/), και το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/el/) και με την υποστήριξη του WE LEAD (https://www.joinwelead.org/el/), ανακοινώνουν τη διοργάνωση του hackathon ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας με τίτλο Immersive Futures Hackathon” που θα πραγματοποιηθεί την 28 – 29 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Immersive Futures Hackathon προσκαλεί σε ένα διήμερο συν-δημιουργίας και ανοιχτής καινοτομίας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες και νέους δημιουργούς σε όλα τα πεδία της ψηφιακής παραγωγής και δημιουργίας να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις.

Θα απαντήσουν την επίκαιρη θεματική πρόκληση του hackathon: “Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές- ερευνητές και τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον”. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν πειραματικές λύσεις και ψηφιακές εμπειρίες σε προκλήσεις του μέλλοντος μέσα από διαδραστικά εργαστήρια επιχειρηματικής ανάπτυξης και δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών.

Το Immersive Futures Hackathon αποσκοπεί στην εξοικείωση και στην διασύνδεση της ενεργούς ακαδημαϊκής κοινότητας και των ψηφιακών δημιουργών με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας νέες ψηφιακές δυνατότητες εξοικειώνονται με τη συμμετοχική ανάπτυξη σεναρίων, ανθρωποκεντρικών, τεχνολογικών λύσεων και αφηγήσεων (storytelling) για το μέλλον (Human-tech innovation).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής δημιουργίας και καινοτομίας της CREATIVE+ και του Envolve Entrepreneurship όπως επίσης και από προσκεκλημένους εκπροσώπους του ευρύτερου οικοσυστήματος. Οι ομάδες με τη συμβουλευτική καθοδήγηση ειδικών θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες τους ιδέες, λύσεις, σενάρια και αφηγήσεις για το μέλλον αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, digital media, και να πειραματιστούν με εργαλεία και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητα (VR/ AR) Blockchain, κ.α. με μικρή ή καθόλου χρήση κώδικα low code/no code).

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://bit.ly/IFHack

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

**

Σχετικά με την Creative + του Παντείου Πανεπιστημίου:

Η Creative+ είναι η δομή επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στόχος της Creative+ είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής ωρίμανσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας αξιοποιώντας την ερευνητική δραστηριότητα που παράγεται από την ακαδημαϊκή – ερευνητική κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τεχνολογίες αιχμής web3 για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και την ωρίμανσή τους.

Η Creative+, μέσα στο μόλις πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έχει ήδη διοργανώσει Bootcamps Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, ένα Startup Competition, καθώς και SDGs AI Hackathon αφιερωμένο στη σύζευξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Παράλληλα, κάθε μήνα διοργανώνονται διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν» τα οποία αποσκοπούν στη γεφύρωση της κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και εξέχουσες προσωπικότητες του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Μάθε περισσότερα για την Creative+ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://creativeplus.panteion.gr/

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας από την ίδρυσή του, το 2012. Ο οργανισμός υποστηρίζει τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρηματικές ιδέες και προωθεί την καινοτομία μέσα από ένα ανοιχτό οικοσύστημα, που βασίζεται στις συνέργειες, τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια. Το Envolve λειτουργεί ως ένας κόμβος καινοτομίας και γνώσης, προσφέροντας εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, υποστήριξη επιχειρηματιών, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, για την παγκόσμια κοινότητα.

Με το πρόγραμμα EnvolveXL, ο οργανισμός καλλιεργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, εξελίσσοντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμά του, χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη πορεία του Envolve Award Greece. Το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη 37 επιχειρήσεων και έχει προσφέρει περισσότερο από 6.000.000€ στην οικονομία, προάγοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία.

Μάθε περισσότερα για το Envolve στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org

Immersive Futures  (1)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τoν κ. Νίκο Κονδυλόπουλο, τηλ. 210 728 9000 κιν: 697 269 1251

email:n.kondylopoulos@tsomokos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ