Η εξεταστική για τα Τέμπη δεν οδηγεί σε απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα, με ευθύνη της Κυβερνητικής πλειοψηφίας

0
Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «κοινωνία ώρα mega”
Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχουν υποσημειώσεις στην καταδίκη όλου αυτού του θέματος. Τα τελευταία 5-6 χρόνια λειτουργούν τέτοια φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα. Λειτουργούν συμμορίες με νέους, είναι η προέκταση της λειτουργίας του κράτους Το σημαντικό είναι πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, πώς πρέπει να εμβαθύνουμε σε αυτά τα θέματα, πώς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, πώς πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτά τα παιδιά. Παρατηρούμε κάθε μέρα είτε στην Αθήνα, ακόμα και στην πόλη μου την Τρίπολη να υπάρχουν «συμμορίες» γιατί είναι νέα παιδιά τα οποία καθημερινά κάνουν πράξεις από αυτές που ακούμε και διαβάζουμε.
Υπάρχει μια γενικότερη κουλτούρα σήμερα μέσα από συγκεκριμένα είδη μουσικής, τα οποία αυτά δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις αλλά αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο σκέψης μέσα από το σχολείο, την ευθύνη των γονιών για να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία.
Πρέπει να έχουμε μια ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη. Νομίζω όμως τα κόμματα και η «ελίτ» της χώρας δεν πρέπει να επιτρέψουν και να αφήσουν σε ακραίες ομάδες να μιλούν και να οικειοποιηθούν λέξεις όπως: πατρίδα, οικογένεια, τους νέους γονείς. Εάν αφήσουμε και οικειοποιηθούν αυτές τις λέξεις θα τις οικειοποιηθούν με λάθος τρόπο και θα στείλουν το λάθος μήνυμα. Άρα θεωρώ ότι και εμείς και όλη η κοινωνία πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετώπισης συγκεκριμένων ζητημάτων.

Για την τραγωδία των Τεμπών: Αν κάποιος είχε μια πολύ καθαρή άποψη για το θέμα, ήταν το ΠΑΣΟΚ που από την αρχή έλεγε ότι όπως προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης, δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Είτε είσαι συγγενής θύματος, είτε θύμα, είτε ολόκληρη η κοινωνία, αυτό που απαιτείται σε αυτή την υπόθεση είναι αφενός δικαιοσύνη και αφετέρου αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων. Το μήνυμα που εστάλη από την πλειοψηφία της Κυβέρνησης για αυτή την διαδικασία, ήταν ότι για την τραγωδία που συνέβη, έφταιξε μόνο ένας άνθρωπος ή δύο στην καλύτερη περίπτωση.
Απαξιώνεται η τηλεδιοίκηση, ενώ σύμφωνα με την ευρωπαία εισαγγελέα αν είχε ολοκληρωθεί το 2016, σήμερα δεν θα είχαμε αυτό το δυστύχημα και τους 57 νεκρούς. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο, στους ανθρώπους που θα μπουν ξανά στα τρένα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους, όχι μόνο στον σταθμάρχη, και πρέπει να τις αναζητήσουμε μέσα από μια προανακριτική. Πρέπει να αποδοθεί και η πολιτική ευθύνη, σε εκείνους που δεν μερίμνησαν να υπάρχει το σύστημα τηλεδιοίκησης και η υλοποίηση της σύμβασης 717 για να μπορούμε σήμερα να πούμε ότι δε θα είχαμε θύματα.
Η εξεταστική επιτροπή δίνει τη δυνατότητα να γίνει προανακριτική, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία δεν το θέλει και θεωρώ ότι δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει προανακριτική. Η Βουλή με την εξεταστική επιτροπή, στέλνει λάθος μήνυμα. Η ΝΔ χρησιμοποίησε ως άλλοθι την πρόταση του ΚΚΕ δημιουργώντας διάχυση ευθυνών και αποφυγή συζητήσεων. Η εξεταστική που γίνεται δεν οδηγεί σε απαντήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ