Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΑΕΠΙ – Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πλέον αρμόδιος σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο πολιτισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΛΗ²» ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πρόγραμμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας, υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΟΛΗ²». Η αρχή γίνεται με επτά καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου, ακολουθεί η προκήρυξη για άλλα δέκα στην Στοά Εμπόρων, ενώ έχει ξεκινήσει η προεργασία και για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά τα κλειστά καταστήματα της οδού Σταδίου. Ο δήμος Αθηναίων θα καλύπτει για έξι μήνες το λειτουργικό κόστος και το ενοίκιο των καταστημάτων αυτών, ενώ θα οργανώνει παράλληλα θεματικές εκδηλώσεις σε όλους τους δρόμους ή τις πλατείες όπου υλοποιείται η δράση.

 

YΠΑ: ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σταθερή ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού εμφανίζει η αεροπορική κίνηση της χώρας μας, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α’ τετράμηνο του 2018. Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α’ τετράμηνο του 2018 έφθασε τα 9.939.154, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 οπότε είχαν διακινηθεί 9.345.106 επιβάτες.

ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ
Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, η προθεσμία καταβολής εισφορών Απριλίου 2018 για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών, παραμένουν ενεργά, μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

CAPITAL CONTROLS: ΣΤΑ 5.000 ΕΥΡΩ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ
Στην περαιτέρω ελάφρυνση των capital controls προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπου: Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000, αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000. Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό και τέλος, διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ