Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας  

0

       Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia Θεσσαλονίκης, με σκοπό την δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων, αλλά και την περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η διεθνής τουριστική έκθεση Philoxenia Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από τις 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
H έκθεση PHILOXENIA αποτελεί την επίσημη εκθεσιακή έκφραση της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, και για 33 συνεχή χρόνια συνδράμει ουσιαστικά στο επιχειρείν του κλάδου. Η PHILOXENIA τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μια νέα προοπτική για την ανάπτυξη της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας, με άνοιγμα σε νέες αγορές και πλήθος σημαντικών κλαδικών εκδηλώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ «TAXIS»

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενισχυμένες δυνατότητες διασταύρωσης των φορολογικών στοιχείων των φορολογούμενων και αλλαγές στις δηλώσεις φέρνει μεταξύ άλλων το νέο ΤΑΧIS. Πρόκειται για το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού «Εφαρμογή απαιτούμενων οργανωτικών αλλαγών σε παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε.». Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει επίσης συγχώνευση αρκετών Δ.Ο.Υ. και την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συνόλου των συναλλαγών των πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού πλέον η διευθέτηση των υποθέσεων τους θα γίνεται μέσω του ΤΑΧΙS και όχι με επίσκεψη στην εφορία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12).

Ενημερωθείτε από την  ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΤΑ 4,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η μείωση των εκκρεμών επιστροφών φόρων κατά 1,183 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων από 2,114 δισ. ευρώ που είχαν αυξηθεί στο τέλος του περασμένου Αυγούστου μειώθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 931 εκατ. ευρώ πλησιάζοντας τα επίπεδα του 2014. Συνολικά τα κρατικά χρέη υποχώρησαν στα 4,49 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου μήνα από 6,023 δισ. ευρώ που είχαν εκτοξευθεί στο τέλος Αυγούστου. Τα στοιχεία δείχνουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου στα 3,559 δισ. ευρώ, έναντι 3,909 δισ. ευρώ τον Αύγουστο με την καθαρή μείωση σε 350 εκατ. ευρώ.

ΕΩΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Την παράταση της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν λάθη παλαιότερων δηλώσεων και να γλιτώσουν από τους υψηλούς φόρους και τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία. περίπου 100.000 φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα πρόστιμα τροποποιητικές δηλώσεις. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν «αποκαλυφθεί» με τη ρύθμιση αδήλωτα κεφάλαια περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένοι φόροι ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ