Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από το φονικό σεισμό και ξεκινάει τη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Καλούνται οι επιχειρήσεις και πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φάρμακα

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στη «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ» Τέρμα Ναυαρίνου, Περιοχή Άγιοι Απόστολοι, Τρίπολη. Από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και ώρες 9 π.μ – 1 μ.μ.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και τα είδη που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας.

ON LINE ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΉ ΔΙΑΜΕΣΟΛΆΒΗΣΗ

Για δι­κηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, τοπογράφους, υποθηκοφύλακες και προϊστα­μένους κτηματολογικών γραφείων, οικονομολόγους, λογιστές και διαπιστευμένους ή/και καταρτισμένους διαμεσολαβητές.  Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 24-26.02.2023

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης-ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» διοργανώνει εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση για την επίλυση κτηματολογικών διαφορών (Κτηματολογική Διαμεσολάβηση) συνολικής διάρκειας 20 ωρών (on line διεξαγωγή μέσω πλατφόρμας zoom), για την εγγραφή των διαμεσολαβητών στο Μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275), ήτοι στο ειδικό μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΑΝΈΡΓΩΝ. ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2023

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΉΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ «FOOD EXPO» ΚΑΙ «ANUGA»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO», που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 στο «Metropolitan Expo» και στην «ANUGA» που θα πραγματοποιηθεί από 07 έως 11 Οκτωβρίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας. Η Περιφέρεια θα επιδοτήσει με σημαντικό ποσό τις επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος. Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (κατηγορία Εκθέσεις/Εκδηλώσεις) μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες και τις αιτήσεις συμμετοχής.

ΜΈΣΩ MYHEALTH ΚΑΙ GOV.GR ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΈΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΊΑΣ
Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες Υγείας έχουν οι χρήστες του myhealth.gov.gr και της εφαρμογής MyHealth, καθώς ξεκίνησε η ψηφιακή έκδοση ιατρικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα και οι πολίτες αποκτούν για πρώτη φορά ψηφιακό φάκελο και ιστορικό ασθενούς, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη έγχαρτα νοσοκομειακά αρχεία. Τα ψηφιακά αντίγραφα περιέχουν όλες τις πληροφορίες των αντίστοιχων έγχαρτων εγγράφων (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, αριθμός παραγγελίας/παραστατικού καθώς και όλο το περιεχόμενό τους) και έχουν την ίδια ισχύ.

ΑΝΟΊΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ 120 ΧΏΡΩΝ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΒΡΕΦΏΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ
Ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών εντός 120 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς άνοιξε η ειδική πλατφόρμα στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων https://ChildCareUnits.yeka.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Αντικείμενο του προγράμματος, που έχει προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ, είναι η επιδότηση επιχειρήσεων με περισσότερους από 100 υπαλλήλους (μεσαίες) και περισσότερους από 250 υπαλλήλους (μεγάλες), συμπεριλαμβανομένων εμπορικών κέντρων, για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών εντός των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις ενισχύονται για τη διαμόρφωση των χώρων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και για την επιδότηση του μισθολογικού κόστους έως δυο βρεφονηπιοκόμων για τα πρώτα δυο έτη λειτουργίας των χώρων. Η λειτουργία των χώρων φροντίδας μετά το πέρας της χρηματοδότησης θα πρέπει να διατηρηθεί από τους δικαιούχους για τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο της διάρκειας της χρηματοδότησης, δηλαδή για τέσσερα χρόνια.

ΔΥΠΑ: ΈΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 15/2, ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΠΌΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΉΣ ΕΜΠΕΙΡΊΑΣ 10.000 ΝΈΩΝ, ΜΕ 100% ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ
Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών», με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για ένταξη στην αγορά εργασίας, με προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς TAXISnet, μέσω: α) της πλατφόρμας e-Services της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr,  β) gov.gr στη διεύθυνση εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ