Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ένα μουσικό ταξίδι με επιτυχίες του Νίκου Μακρόπουλου θα απολαύσουμε στο χορό που διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τον ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στις 21:00 το βράδυ, στο κέντρο Sunset (Νέο Καρδαρά).

Η τιμή εισόδου ανά άτομο είναι 50€ και περιλαμβάνει φαγητό, ελεύθερη κατανάλωση σε τοπικό οίνο μοσχοφίλερο και αναψυκτικών (και μια φιάλη αλκοόλ προσφορά του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕΤ.) ανά τραπέζι καθώς και πλούσια δώρα, χωρίς λαχειοφόρο αγορά, παρά μόνο με την επίδειξη της πρόσκλησης.

Ώρα προσέλευσης 20.00-21.00. Ώρα έναρξης 21.30

Για την είσοδό θα ισχύει το πρωτόκολλο για τους κλειστούς χώρους εστίασης σύμφωνα με τις

οδηγίες για εκείνες τις μέρες.

Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. (εσωτ.209)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο 1ο σεμινάριο «Στρατηγική Social Media για περισσότερες πωλήσεις» θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας,  της φόρμας (που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr που θα στείλετε με συμπληρωμένα τα στοιχεία σας, στο email: press@arcadianet.gr έως την Τρίτη 12 Απριλίου.

Σειρά προτεραιότητας έχουν οι συμμετέχοντες που έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το εν λόγω σεμινάριο και στη συνέχεια έχουν στείλει τη φόρμα επιβεβαίωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το σεμινάριο που διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου από τις 5 μ.μ έως τις 9 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21,Τρίπολη).

Για την είσοδό σας και παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ και στοιχεία ταυτοπροσωπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. (εσωτ.6).

ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ ΚΊΝΗΣΗΣ: ΦΘΗΝΌΤΕΡΟ ΚΑΤΆ 0,15 ΕΥΡΏ ΤΟ ΛΊΤΡΟ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και με την εφαρμογή της η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα πέσει κάθετα κατά 0,15 ευρώ (0,12 ευρώ προ ΦΠΑ). Στην ΚΥΑ μεταξύ άλλων περιγράφεται ο καθορισμός του μηχανισμού της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης, το ύψος και η διάρκεια χορήγησης της επιδότησης, ο τρόπος υπολογισμού αυτής καθώς και ο καθορισμός του μηχανισμού εκκαθάρισης βάσει των ποσοτήτων πετρελαίου κίνησης που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγηση της ανωτέρω επιδότησης.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΉΘΗΚΕ Η ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΔΉΛΩΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΆΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΏΝ
Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα δήλωσης αποθεμάτων των αγαθών. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους γίνεται μέσω της διεύθυνσης https://supplies.businessportal.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (https://www.mindev.gov.gr/), στην οποία μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο: “Δήλωση Αποθεμάτων”. Τα στοιχεία αποθεμάτων μπορούν να δηλώνονται από τους υπόχρεους έως και την Τετάρτη 06/04/2022, και στη συνέχεια τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ 

Καταργείται η υποχρέωση απογραφικής δήλωσης (“προεγγραφής”) στον e-ΕΦΚΑ ή οποιουδήποτε εγγράφου, βεβαίωσης ή ασφαλιστικής ενημερότητας, ως δικαιολογητικό για την έναρξη ή μεταβολή εργασιών στη Φορολογική Διοίκηση. Με την αριθ.160679/Σ.47922/6-4-2022 Εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ παρέχονται διευκρινήσεις για τις αλλαγές που επήλθαν με το άρθρο 22 του Ν.4892/2022 ο οποίος συμπληρώνει τον ισχύοντα ν.4387/2016 (Α-85) αναφορικά με τη νέα Διαδικασία εγγραφής και υπαγωγής μη μισθωτών στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΑΔΕ: ΜΟΝΤΕΛΟ «AIRBNB» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ DELIVERY

Τα τελευταία στοιχεία από τους συνεχείς ελέγχους, που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, σχετικά με τη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων εστίασης κατά την παράδοση παραγγελιών, που γίνονται μέσω πλατφόρμες delivery, προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Διοικητή της Αρχής, Γιώργο Πιτσιλή. Για τον σκοπό αυτό, προσκάλεσε υψηλόβαθμα στελέχη από αυτές τις πλατφόρμες, ώστε να τους ενημερώσει για το πώς μπορεί να γίνει πιο στενή η συνεργασία των δύο πλευρών. Eιδικότερα, συμφωνήθηκε η παροχή στοιχείων από τις πλατφόρμες προς την ΑΑΔΕ σε τριμηνιαία βάση. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν το σύνολο των συναλλαγών, που πραγματοποιούν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Horeca μέσω από τις πλατφόρμες. Με αυτόν τον τρόπο, θα πραγματοποιούνται συχνότερα και τακτικά – και όχι κατά περίπτωση – διασταυρώσεις. Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, στην ουσία, εφαρμόζει και εδώ το  μοντέλο συνεργασίας και παροχής στοιχείων από τις πλατφόρμες διαμοιρασμού (Booking, Airbnb, Vrbo), ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμόρφωση και η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ