Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

 ΑΑΔΕ: ΤΩΡΑ “ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΥ” ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας “Τα Ραντεβού μου” στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Στην πλατφόρμα “Τα Ραντεβού μου” οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.
Δείτε συνολικά σε ποιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι δυνατός ο προγραμματισμός ραντεβού ψηφιακά μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ (E-ΥΜΣ)
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) – Ενσωμάτωση Κεφαλαίου III της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132, όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019, όσον αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου (L 186)». Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 5η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00. Αντικείμενο του νόμου είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση διατάξεων που θα επιτρέψουν τη μείωση του χρόνου και του κόστους σύστασης εταιρείας μέσω της ηλεκτρονικοποίησης των διαδικασιών και της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. με άλλα μητρώα του Δημοσίου και η δυνατότητα όλες οι νομικές μορφές εταιρειών να συστήνονται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης (e-ΥΜΣ).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΕ
Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσαν την πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το νέο Ταμείο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΕ, ένα πρόγραμμα επιχορήγησης ύψους έως 47 εκατ. ευρώ την περίοδο 3 ετών (2022-2024).
Το νέο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της πρωτοβουλίας «Ιδέες για τη Στήριξη Επιχειρήσεων Ideas Powered for business», μια πρωτοβουλία του EUIPO για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και εντάσσεται στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενιαία Αγορά. Πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.
Το Ταμείο έχει ως στόχο να βοηθήσει μέσω χρηματοδότησης τις Μικρομεσαίες
Επιχειρήσεις με έδρα την ΕΕ προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους (ΔΙ). Το πρόγραμμα προσφέρει επιστροφή τελών για την αίτηση σήματος, σχεδίου και διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την περίοδο 2022-2024. Το 2021 σχεδόν 13.000 ευρωπαϊκές ΜμΕ επωφελήθηκαν της πρωτοβουλίας.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020, 2021 ΚΑΙ 2022

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα “Ανακαθορισμός του χρόνου επικαιροποίησης των δημοσιοποιημένων καταστάσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα έτη 2020, 2021 και 2022” (ΦΕΚ: Β 304 /31-1-2022). Με τις διατάξεις της απόφασης  προβλέπεται οι καταστάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον e-ΕΦΚΑ που έχουν δημοσιοποιηθεί να επικαιροποιηθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου 2022.

MYAADE: ΆΜΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ IRIS
Στη διάθεση των φορολογουμένων βρίσκεται ο νέος τρόπος πληρωμής οφειλών και ρυθμίσεων, στο myAADE (myaade.gov.gr). Πλέον, μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους μέσω της online υπηρεσίας πληρωμών, IRIS, που υποστηρίζεται από την ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα).
Αναλυτικά οι οδηγίες της ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” για την υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α’ φάση Φεβρουάριος 2022, Β’ φάση Ιανουάριος 2022 και Δεκέμβριος 2021), καθώς και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ