Επίσκεψη υπ. βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού στο Άστρος & Παράλιο Άστρος…

0
Ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Μελών Βόρειας Κυνουρίας στο Άστρος και στο Παράλιο Άστρος.
Στο πλαίσιο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, η ελληνική περιφέρεια μπορεί να αποκτήσει ενεργό λόγο και ρόλο.
Ο τουρισμός, η επισκεψιμότητα της Βόρειας Κυνουρίας στην παραλιακή ζώνη πρέπει να επεκταθεί και στον ορεινό όγκο, τα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα, και τα σημεία πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής αναφοράς της περιοχής, ώστε να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει διάρκεια.
Γι΄ αυτό, απαιτείται η κατασκευή συγκεκριμένων έργων υποδομής (όπως π.χ. του παραλιακού δρόμου από Αργολίδα προς Άστρος, Τυρό, Λεωνίδιο) και η αποκατάσταση μνημείων ειδικού πολιτιστικού αποτυπώματος, όπως η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού.
Κυρίως όμως, ο τουρισμός πρέπει να συνδυαστεί με την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής, η οποία εκτός του υπέρογκου κόστους παραγωγής (ενέργεια, νερό, λιπάσματα κ.α.), αντιμετωπίζει και πρόβλημα επάρκειας νερού.
Χρειάζεται συνολική προσέγγιση και μάλιστα σε συνεργατική βάση, ώστε η αγροτική παραγωγή να επιβιώσει, να αναβαθμιστεί και να συνδυαστεί με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, όπως της ελιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ