Εντυπωσίασε ξανά «Ο Θυρεάτης» με το “Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη” (vιdeos & photos)

0

Ο Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών « Ο ΘΥΡΕΑΤΗΣ » πραγματοποίησε με επιτυχία στο θέατρο του Παρ. Άστρους , την  μουσικοθεατρική εκδήλωση : Από τη Σμύρνη στον Τσιτσάνη.

Το εξαιρετικό αυτό αφιέρωμα το είχαμε παρακολουθήσει ξανά το  2019 στην αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη και είχαν κερδίσει επάξια το χειροκρότημα όλοι οι συντελεστές του αφιερώματος (δείτε εδώ) όπως έγινε και σήμερα!! 

Ένα αφιέρωμα στη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με κορυφαία στιγμή την καταστροφή της Σμύρνης, που θα σήμαινε το τέλος των Ελλήνων της Μικρασίας και το ξεριζωμό 1.500.000 προσφύγων, οι οποίοι μαζί με τη δυστυχία τους ,μετέφεραν και τη μουσική τους παράδοση και διαμόρφωσαν νέα ήθη χορού, ζωής και διασκέδασης στην Ελλάδα με τα Σμυρναίικα τραγούδια τους και χορούς, τα Χασάπικα, Ζεϊμπέκικα και Τσιφτετέλια, τους Αμανέδες, τους Καρσιλαμάδες τα Τζιβαέρια και τα Δερβίσικα .
 
Η συνέχεια σε αυτή την αλλαγή, είναι ένα υπέροχο μουσικό πέρασμα που θα μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Τα τραγούδια και η μουσική του Β. Τσιτσάνη.
 
Του μεγαλύτερου συνθέτη της λαϊκής μας μουσικής στον εικοστό αιώνα που ύμνησε την Ελλάδα και την εργατιά, τη φτώχια τον πόνο και την αδικία ,την ξενιτιά και τη προσφυγιά , μα πάνω απ’ όλα ύμνησε τον έρωτα με τα χίλια πρόσωπα του, άλλοτε κανταδόρικα , ονειρικά και μάγκικα και άλλοτε παραπονιάρικα νοσταλγικά και ανατολίτικα και μας ταξίδεψε στα χαρέμια της Ανατολής, από το Μισίρι και το Τούνεζι , έως τη Μπαρμπαριά και τη Βαγδάτη .
 

Το αφιέρωμα αυτό, είναι μια δημιουργία του Βασίλη Μπούζιου , σε χορογραφίες του Μανόλη Γύφτου. Τα δρώμενα και τους χορούς ερμηνεύουν τα χορευτικά τμήματα του «Θυρεάτη»

Στην αφήγηση του σεναρίου οι : Γιώργος Ανέτης , Χρύσα Λυκουρέση και Ελένη Τετώρου.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης, αντιδήμαρχοι, δ/σ, και πλήθος δημοτών και επισκεπτών.

 
Συνδιοργάνωση και ευγενική χορηγία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας .
 
Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ