Εκδήλωση τιμής και μνήμης των Απαγχονισθέντων Πατριωτών υπό των στρατευμάτων κατοχής στην Τρίπολη.

0

Μνημόσυνο Δήμου Τρίπολης 18-02-2024

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Τιμούμε σήμερα με το Δήμο Τρίπολης, τη μνήμη των Απαγχονισθέντων Ελλήνων Πατριωτών από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στην Τρίπολη.

Τέτοιες ημέρες του 1944, ημέρες που οι Έλληνες Πατριώτες αγωνίζονταν εναντίον των κατακτητών, Έλληνες Πατριώτες εκτέλεσαν στην οδό Γρηγορίου Ε’ στην Τρίπολη, έναν συνεργάτη των Ναζιστών και έναν Ναζί αξιωματικό.

Οι Ναζιστές έσπευσαν αμέσως στις φυλακές Τριπόλεως και μετέφεραν στην οδό Ταξιαρχών, δέκα Έλληνες Πατριώτες που είχαν υποδειχθεί από τους κουκουλοφόρους ότι επιθυμούσαν την απελευθέρωση και τους απαγχόνισαν από τα μπαλκόνια της οδού Ταξιαρχών.

Ο Ναζισμός και ο Φασισμός, οι υποτιθέμενες ιδεολογίες που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, άφησαν τα αιματηρά τους σημάδια στη χώρα μας.

Σαν χθές στο μαρτυρικό Δομένικο πάνω από 150 Έλληνες σφαγιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής. Στην Αρκαδία, οι 212 εκτελεσθέντες στη Μεγαλόπολη, οι εκτελέσεις στα Αλώνια Αλέας Τεγέας, στην Ψηλή Βρύση, στην Κάνδαλο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρίπολης είναι μερικές από τις θηριωδίες των Ναζιστών.

Σήμερα, η Ακροδεξιά κερδίζει έδαφος κρύβοντας το πραγματικό της πρόσωπο, πατώντας επάνω στην άγνοια, στην έλλειψη κοινωνικής και πολιτικής μόρφωσης και στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η στέρηση και η λιτότητα.

Είναι χρέος μας προς τις επόμενες γενεές, να μην αφήσουμε την ιστορική μνήμη να σβήσει.

Να αγωνιστούμε για τις δημοκρατικές και πανανθρώπινες Ιδέες και Αξίες, που ανεβάζουν το πνευματικό επίπεδο της ανθρωπότητας.

οι Ιδέες δεν πρέπει να σβήσουν.

Για την Περιφερειακή Παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος»

Ευχαριστώ.

Τρίπολη, 18-02-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

* Μέλος Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» και Διδάσκων Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ