«Είμαστε τα παιδιά της Γούτα» [Βίντεο]

0

Εν μέσω των εξοντωτικών αεροπορικών βομβαρδισμών και των πολιτικών διαπραγματεύσεων, η 10χρονη Νουρ από την ανατολική Γούτα παρακαλά για τη ζωή της μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της.

«Γεια σας, είμαστε παιδιά της πολιορκημένης Γούτα. Θέλουμε ο κόσμος να μας ακούσει. Μας πολιορκούν εδώ και επτά χρόνια. Μας στερούν το παιχνίδι, το φαγητό, τα φάρμακα, το νερό. Δε μπορώ να πάω στο σχολείο εδώ και εβδομήντα ημέρες, γιατί τα αεροσκάφη βομβάρδισαν το σχολείο μας. Στην ανατολική Γούτα δεν υπάρχει ούτε φαγητό, ούτε φάρμακα, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό», λέει σε μήνυμά της η Νουρ.

Όπως κάνουν οι περισσότεροι, η οικογένεια ζει υπογείως. Κάποιες φορές η ζωή φαίνεται φυσιολογική, μέχρι τον επόμενο βομβαρδισμό.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter δείχνει την άλλη αδελφή, την Αλάα, ελαφρά τραυματισμένη. Τα κορίτσια καταγράφουν τη ζωή στη Γούτα, για να δημοσιοποιήσουν την ιστορία τους.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, πάνω από 500 άτομα σκοτώθηκαν μόνο μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με πηγές μας στην περιοχή διακόπτονται συχνά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός για 30 ημέρες, ενώ η Ρωσία ζήτησε να σταματούν οι εχθροπραξίες για πέντε ώρες κάθε μέρα, ώστε οι κάτοικοι να εκκενώσουν την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Όμως κάποιοι επιλέγουν να μείνουν, όπως οι γιατροί, τα σωστικά συνεργεία, εκείνοι που δεν πιστεύουν στην πιθανότητα ανακωχής.

«Έχουμε τραυματίες εδώ στο νοσοκομείο, νεκρούς από νωρίς το πρωί. Θέλουμε πράξεις, όχι μόνο λόγια, περιμένουμε και πράξεις», λέει η Αμάνι Μπαλούρ, γιατρός στην ανατολική Γούτα.

Πηγή: Euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ