Δικαιώνεται η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

0

Δικαιώνεται η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» στο OPEN

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την Συμφωνία των Πρεσπών την καταψηφίσαμε, όχι γιατί δεν είμαστε υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού που είναι σταθερή θέση της χώρας, αλλά γιατί υπήρχαν μέσα στη συμφωνία θέματα για τη χώρα τα οποία όποιος διαβάσει την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή θα καταλάβει ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές για τη γλώσσα και τον προσδιορισμό Μακεδονία. Ουσιαστικά αντί να λες βορειομακεδόνες, τους ονοματίζεις ως Μακεδόνες. Αυτά τα ζητήματα ανέδειξαν σήμερα μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε μια περιοχή στα Βαλκάνια, όπου τάσεις εθνικιστικές αυξάνονται και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Το ζητούμενο σήμερα είναι ότι υπάρχει μια διεθνής συμφωνία και πρέπει να είμαστε έντιμοι μεταξύ μας, δεν μπορεί να αλλάξει έτσι απλά, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η διαφορά που δεν καταλαβαίνουν τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής: Νομίζουν και νιώθουν ότι όταν Κυβερνούν τη χώρα είναι μόνοι του η ΝΔ με το VMRO, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ζάεφ. Εδώ μιλάμε για συμφωνίες που ψηφίζει και υπογράφει η Κυβέρνηση που εκπροσωπεί το κράτος.

Εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις με βάσει τη συμφωνία θα γίνουν όσα προβλέπονται. Όμως για εμάς στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε ότι είναι μια κακή Συμφωνία, η οποία δεν κατάφερε να καλύψει αυτά τα κενά και δυστυχώς έφερε τους εθνικιστές στο προσκήνιο.

Με ερώτηση ζήτησα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεριμνήσει για την άμεση στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό

Έχω επανειλημμένως αναδείξει τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΣΥ, ζητώντας την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Τους τελευταίους 5 μήνες, η Δημοτική Ενότητα της Κοντοβάζαινας με μόνιμο πληθυσμό περίπου 1000 ατόμων, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, και στην οποία λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο μεταφέρονται παιδιά από τις γύρω περιοχές, έχει μείνει χωρίς αγροτικό ιατρό.

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αδιαφορεί επί 5 μήνες για τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό, τη στιγμή που η κοντινότερη δομή υγείας απέχει πάνω από μια ώρα, ρώτησα τον Υπουργό Υγείας:

  1. Γιατί επέτρεψε να μείνει χωρίς στελέχωση επί 5 μήνες το περιφερειακό ιατρείο Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό;
  2. Γιατί άργησε να δημοσιευτεί τόσο η Γ4γ/Γ.Π.οικ.25449/8.5.2024 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου δεδομένου ότι οι αντίστοιχες προσκλήσεις ετών 2023 και 2022 εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα;
  3. Πώς θα διασφαλίσει ότι η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό θα γίνει με το ταχύτερο δυνατόν τρόπο, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ