Δεν “χρεώνεται” στην Αρκαδία, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το κρούσμα που ανακοινώθηκε την Κυριακή & Άλλα νέα

0
Αυστηροί οι έλεγχοι στις εισόδους των υπηρεσιών της Περιφέρειας, λόγω του κορονοϊού

Posted: 03 Aug 2020 11:46 AM PDT

Αυστηροποιείται ο έλεγχος εισόδου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού, μετά την πανελλαδική αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό αποφασίστηκε στην τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, το πρωί σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Μεταξύ των άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων περιλαμβάνεται η θερμομέτρηση όλων των εισερχόμενων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η είσοδος στους οποίους θα επιτρέπεται μόνο αν φορούν μάσκες προστασίας, ενώ επανέρχεται η διαδικασία απολύμανσης των χώρων εργασίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Περιφέρεια προχώρησε στην αγορά επιπλέον μασκών, καθώς και απολυμαντικού υγρού.

Συνεργασία για το πρόγραμμα RIS

Posted: 03 Aug 2020 11:45 AM PDT

Συνεργασία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, με τους τεχνικούς συμβούλους που θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα Εξυπνης Εξειδίκευσης στην έρευνα και στην καινοτομία (RIS / Research and Innovation Strategy for Smart Specialization).

Tο εν λόγω πρόγραμμα συνδέει την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους, όπως είναι η επιχειρηματική ανακάλυψη και η προτεραιοποίηση, έπειτα από στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Στοχεύει δε, στην αναδιοργάνωση παραδοσιακών τομέων μέσω της στροφής σε υψηλής προστιθέμενης αξίας δραστηριότητες, νέες αγορές ή αλυσίδες αξίας, στοχεύει επίσης στον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων επιχειρήσεων μέσω της υιοθέτησης και της διάχυσης των νέων τεχνολογιών, στην διαφοροποίηση με όχημα την τεχνολογία και την ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων μέσω καινοτομιών καθώς και την διερεύνηση νέων μορφών καινοτομίας όπως η ανοιχτή και φιλική προς τον χρήστη καινοτομία και η κοινωνική καινοτομία και η καινοτομία υπηρεσιών.

Η τεχνική υποστήριξη θα συνεισφέρει στην αύξηση του επιπέδου δικτύωσης επιχειρήσεων – ερευνητικού ιστού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προωθώντας στρατηγικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περιφερειακής Οικονομίας.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων

Posted: 03 Aug 2020 11:27 AM PDT

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μετά από σχετικό διαγωνισμό και αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), περιλαμβάνει:

  1. Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα:

α) Πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα  βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών (ανάλογα με τη χώρα αρχικής προέλευσής τους) και στις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών.

β) Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγουμένης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

  1. Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου ή σε Δημόσιες ή Δημοτικές εκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων, εντός ή εκτός της εκτροφής τους, απ’ ευθείας στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, σε 24ωρη βάση, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100. Απαραίτητα στοιχεία δήλωσης είναι, ο Αριθμός Ενωτίου Ζώου, ο Κωδικός Εκμετάλλευσης, και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Αντίστοιχα, οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς και λοιποί πολίτες θα πρέπει επίσης, όσον αφορά τον εντοπισμό νεκρών ζώων, να απευθύνονται στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος στον πιο πάνω τηλεφωνικό αριθμό, σε 24ωρη βάση.

Σημαντικά ζητήματα απασχόλησαν την γνωμοδοτική επιτροπή για τις εκδηλώσεις της επετείου των 200 χρόνων από το 1821

Posted: 03 Aug 2020 11:23 AM PDT

Σημαντικά ζητήματα απασχόλησαν την γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η οποία συνεδρίασε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Η επιτροπή, μετά από σχετική συζήτηση, γνωμοδότησε θετικά για τη χρηματοδότηση επισκέψεων των σχολείων της Πελοποννήσου σε ιστορικούς τόπους σχετιζόμενους με την Επανάσταση του 1821.

Θετικά γνωμοδότησε ακόμα, για την πραγματοποίηση επετειακών εκδόσεων σχετικών α) με τα γεγονότα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο και β) με τα αρχοντικά και τα πυργόσπιτα της Πελοποννήσου που συνδέονται με την Επανάσταση του 1821, κι ακόμα άλλων εκδόσεων και επανεκδόσεων.

Επίσης, γνωμοδότησε θετικά και για την έκδοση χρονολογίου της Επανάστασης στην Πελοπόννησο, το οποίο θα συνοδεύει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και το οποίο έχει επιμεληθεί ο καθηγητής Νεωτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, γνωμοδότησε θετικά για την παρουσίαση στις 5 Περιφερειακές Ενότητες αναμνηστικού καταλόγου και Εκθεσης σχετικής με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, του συλλέκτη γιατρού Αντώνη Τάντουλου.

Θετική επίσης ήταν η Επιτροπή όσον αφορά την φιλοτέχνηση προσωπογραφιών ηρώων της Επανάστασης από τη ζωγράφο Μαριλύ Ξαγά, οι οποίες θα κοσμήσουν την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά και για τη συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας ώστε να κατασκευαστούν επετειακές συλλεκτικές σειρές αναμνηστικών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία.

Τέλος, θετική ήταν η Επιτροπή και στον σχεδιασμό του σεναρίου της συμμετοχής της Περιφέρειας στη ΔΕΘ με  εμβληματικό περίπτερο, το οποίο θα έχει ως θέμα την Επανάσταση του 1821.

Δεν “χρεώνεται” στην Αρκαδία, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το κρούσμα που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή

Posted: 03 Aug 2020 08:21 AM PDT

Δεν καταγράφεται, τελικά, στην Π.Ε. Αρκαδίας -και γενικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- το νέο κρούσμα που είχε ανακοινωθεί αρχικά χθες Κυριακή 2 Αυγούστου.

Αυτό σημειώνεται σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, στην οποία πλέον ο επίσημος αριθμός κρουσμάτων μειώνεται κατά ένα και είναι 213.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση, διευκρινίζονται τα εξής:

“Ανακοινώνεται επίσημα ότι το περιστατικό που χρεώθηκε ως νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-Cov 2 στις 02.08.2020 στην Π.Ε. Αρκαδίας, δεν αντιστοιχεί σε κάτοικο ή επισκέπτη της περιοχής, καθώς εκ παραδρομής δηλώθηκε από τον ΕΟΔΥ, μετά από επιβεβαίωση της Υπηρεσίας μας. Ως εκ τούτου, ούτε καταγράφεται, ούτε υπολογίζεται ως περιστατικό της Π.Ε.

Αρκαδίας και αντίστοιχα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους δεκατρείς (213)

Και ειδικότερα:

ΠΕ Αρκαδίας: δύο (2) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο τρία (3)* Αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα δημοσιευμένα στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 02/08/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

Την διευκρινιστική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σε ισχύ η ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους συνάθροισης κοινού

Posted: 03 Aug 2020 08:20 AM PDT

Υποχρεωτική για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών, η οποία δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αναλυτικά την απόφαση και τους αναφερόμενους σε αυτή χώρους μπορείτε να δείτε εδώ.

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου η διαπαραταξιακή επιτροπή Τουρισμού

Posted: 03 Aug 2020 08:19 AM PDT

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου, στην Τρίπολη, η γνωμοδοτικού χαρακτήρα διαπαραταξιακή επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το θέμα που θα απασχολήσει την επιτροπή, η οποία συνέρχεται στη 1.30 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, είναι η ανάπτυξη και οι προοπτικές για τον Τουρισμό Υγείας και τον Ιατρικό Τουρισμό στην Περιφέρεια.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, θα παρουσιαστούν και οι ενέργειες που έχουν γίνει για την βελτίωση του τουριστικού διαδικτυακού τόπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και για την προβολή της μέσω του διαδικτύου.

Εκταμίευση 386.611,14 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 03 Aug 2020 08:19 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 386.611,14 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Πολιτιστική εκδήλωση στη Συκιά

Posted: 03 Aug 2020 08:17 AM PDT

Στις εκδηλώσεις που με γενικό τίτλο “Γι’ αυτά πολεμήσατε στρατηγέ Μακρυγιάννη;” διοργάνωσε στη Συκιά ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το περασμένο Σάββατο 1η Αυγούστου, παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον πύργο Κιαμήλ Μπέη με την υποστήριξη της θεατρικής Ομάδας “Οι Πειραματιστές”, περιελάμβανε παρουσίαση βιβλίου, θεατρικό δρώμενο και βιντεοπροβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ