Γ.Σ και Εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ του “Συλλόγου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους”(videos & photos)

0

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα μνήμης Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη στην μικρή αίθουσα της Φιλαρμονικής, η τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2023 -2026,του Συλλόγου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους.

Η πρόεδρος του “Συλλόγου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους” αρχαιολόγος  κα Σμαράγδη Αρβανίτη, κατά την έναρξη της Γ.Σ απεύθυνε χαιρετισμό στα μέλη  και στην συνέχεια έκανε ένα απολογισμό των δράσεων αυτής  της θητείας του συλλόγου. Ενημέρωσε για την πορεία των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούνται ακόμα να γίνουν, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για να δρομολογηθεί το άνοιγμα του Μουσείου Άστρους.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμπύλης, ενημέρωσε με την σειρά του την Γ.Σ, για τις ενέργειες και συναντήσεις που έχουν κάνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο,  με το Υπουργείο πολιτισμού  ,την εφορία αρχαιοτήτων Αρκαδίας  και την περιφέρεια, καθώς και τις ενέργειες για την  χρηματοδότηση των εργασιών ολοκλήρωσης.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος με τα μέλη του συλλόγου, τα οποία εξέφρασαν την αγωνία τους, για τα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου μας ,που έφυγαν για συντήρηση πριν από χρόνια και δεν έχουν επιστραφεί, για το αν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των αρχαίων του μουσείου μας πριν το κλείσιμο, καθώς και για αυτά που φεύγουν να συμμετέχουν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό, αν επιστρέφουν ξανά στην αποθήκη του μουσείου μας.

Εν κατακλείδι, οι αναφορές που έγιναν για τα παραπάνω και η ανησυχία των μελών και οι διάλογοι που ακολούθησαν, είχαν σαν σκοπό, για το πως θα διασφαλίσουμε να γνωρίζουμε τον αριθμό  των αρχαιολογικών ευρημάτων και επιστραφούν τα αρχαία της περιοχής, όταν ανοίξει ξανά το μουσείο μας. Γνωρίζουμε  ότι την εποπτεία και ευθύνη των ευρημάτων ,την έχει η εφορία αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Εμείς σας τοπική κοινωνία,  ζητάμε και απαιτούμαι τα αυτονόητα, όταν ανοίξει ο μουσείο μας, να επιστραφούν τα αρχαία που φιλοξενούνται τώρα στα μουσεία Τρίπολης και Τεγέας και να επιστραφούν εδώ που ανήκουν και η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την εφορία αρχαιοτήτων Αρκαδίας  να κάνει όλες τις ενέργειες από τώρα, που θα διασφαλίσουν την επιστροφή τους.   

Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο τύπου για τα μέλη που εκλέχθηκαν…

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ