Γ. Παπαηλιού:Η αυτενέργεια, οι πρωτοβουλίες και η συνεργασία διδασκόντων και μαθητών του ΕΠΑΛ Άστρους, το έχουν καταστήσει πρότυπο. & Η ίδρυση δημοσίου ΙΕΚ στη περιοχή μας…

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού

κατά την επίσκεψη με τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη στο ΕΠΑΛ Άστρους (24.5.2018), απευθυνόμενος στους καθηγητές, μεταξύ των άλλων, είπε :

Τα ΕΠΑΛ συνιστούν σημαντική εκπαιδευτική δομή, που μπορεί να αποτελέσει βατήρα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, και  η οποία, ακόμη και προ κρίσης, δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στην αλλαγή προσανατολισμού της εκπαίδευσης συνολικά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης ειδικότερα, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου παραγωγικού προτύπου, στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η αυτενέργεια, οι πρωτοβουλίες και η συνεργασία διδασκόντων και μαθητών του ΕΠΑΛ Άστρους, το έχουν καταστήσει πρότυπο. Εκτός των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται, το ΕΠΑΛ Άστρους έχει καταστεί εργαστήρι διασύνδεσης με την τοπική παραγωγή και τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό και «έχει  ανοίξει» στην κοινωνία, η οποία το περιβάλλει με αναγνώριση για τις δράσεις που αναπτύσσει.

Επίσης ο Γιώργος Η. Παπαηλιού απευθυνόμενος στους καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Άστρους είπε :

Οι τομές που γίνονται στην εκπαίδευση σε θεσμικό επίπεδο χρειάζονται χρόνο προκειμένου να αφομοιωθούν τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από την κοινωνία. Οι διατιθέμενοι πόροι είναι, ούτως ή άλλως, περιορισμένοι και σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται προσοχή, σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα  κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, η αφοσίωση που επιδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί στο διδακτικό έργο τους συμβάλλει σημαντικά στην απόδοσή του.

             

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού

κατά την επίσκεψή του με τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη στο  Άστρος (25.5.2018), υπέβαλε  και δημοσία το αίτημα, που  είχε θέσει και κατ΄ ιδίαν στον Υφυπουργό,

να ενταχθεί η ειδικότητα του διασώστη (πλήρωμα ασθενοφόρου) στις ειδικότητες του ΙΕΚ Τρίπολης. Στην Τρίπολη εδρεύει Παράρτημα του ΕΚΑΒ, το οποίο καλύπτει ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλην Κορινθίας), οι ανάγκες για διασώστες είναι μεγάλες, όπως επίσης  και η αντίστοιχη ζήτηση από πλευράς νέων ανθρώπων.  

Ο Υφυπουργός απάντησε, ότι προσανατολίζεται να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα.

Επίσης ο Γιώργος Η. Παπαηλιού υπενθύμισε στον Υφυπουργό  το αίτημα που ο ίδιος είχε υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας, να ιδρυθεί στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας δημόσιο ΙΕΚ, με αντικείμενο τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Επιχειρηματολόγησε ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας περιλαμβάνει, τόσο την παραλιακή ζώνη, όσο και τον ορεινό όγκο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οποίων μπορούν και πρέπει να αντιστοιχηθούν με τους συγκεκριμένους άξονες ανάπτυξης, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Όμως για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων τομέων, εκτός των άλλων, χρειάζεται επαγγελματική εξειδίκευση των απασχολουμένων σε αυτούς που να τους στηρίζει.

Τα απασχολούμενα στους παραπάνω τομείς άτομα είναι απαραίτητο να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και  επαγγελματισμό που μπορούν να αποκτήσουν μέσω επαγγελματικής κατάρτισης.

Επομένως, η ίδρυση δημοσίου ΙΕΚ στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας, με αντικείμενο τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Δ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε σχολικές μονάδες,σήμερα στο Άστρος (videos & photos)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ