Γιάννης Τρουπής: «Φέρνουμε σε επαφή τη νεολαία με την επιχειρηματικότητα»

0

Συνεργασία Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για επισκέψεις μαθητών σε επιχειρήσεις

Η συνεργασία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους θεσμούς της εκπαίδευσης επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, στη διάρκεια του χαιρετισμού του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την τελετή λήξης του προγράμματος Erasmus+ «Fostering green social innovation and social entrepreneurship in school education- INITIATION»,την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο κ. Τρουπής αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρά αστικά κέντρα χαρακτήρισε την ανάπτυξη «ύπουλη»: «Και αυτό γιατί οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι από τη μία έχουν φέρει την επαρχία πολύ κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, από την άλλη η τοπική κατανάλωση έχει μειωθεί. Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς δεν εκπαιδευόμαστε και δεν καταλαβαίνουμε πως πρέπει να αντιληφθούμε την ανάπτυξη με πραγματικούς όρους, για να είμαστε εμείς στο καράβι της ανάπτυξης. Είναι επίσης γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες «τραβάνε» τα παιδιά μας, με αποτέλεσμα εμείς να μη μπορούμε να αναπτυχθούμε λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από το Επιμελητήριο για την προσέγγιση των μαθητών και ατόμων που επιθυμούν να ενταχθούν στην επιχειρηματικότητα: «Το ερχόμενο Φθινόπωρο, σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μαθητές των λυκείων θα επισκεφθούν επιχειρήσεις, κυρίως μεταποιητικές και εμπορικές, ώστε να καταλάβουν επιτέλους ότι το αυγό γίνεται από την κότα και όχι από μία βιομηχανική μονάδα. Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία γραφείου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αποδεικνύοντας ότι το Επιμελητήριο έχει επεκτείνει τους ορίζοντές του τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Τρουπής επεσήμανε: «Για να υλοποιήσουμε τις συνέργειες «στην πράξη και όχι στη θεωρία», απαιτείται η συμμετοχή όλων των φορέων. Ο καθένας δείχνει τον χαρακτήρα του μέσα από την καθημερινή του προσπάθεια και την πορεία προς τον στόχο του. Το Επιμελητήριο είναι ανοιχτό σε κάθε είδους βοήθεια και συνεργασία, για την πραγματική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Γιάννη Τρουπή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ