Βασικά σημεία της τοποθέτησης μου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης

0

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με μεγάλη επιτυχία, αντικατοπτρίζει μια οργανωμένη και δυναμική προσπάθεια των σωματείων και των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία και τη διαχείριση της. Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης μου στο Συνέδριο είναι τα εξής :

  • Η υγειονομική κρίση και η επί μακρόν διαχείριση της από την κυβέρνηση (με lockdown, συνεχή περιοριστικά μέτρα της κυκλοφοριας, περιορισμούς στη λήψη υπηρεσιών των πελατών από τις υπηρεσίες εστίασης), δημιούργησε οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης.
  • Οι πληθωριστικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στις μεταφορές, αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για τις επιχειρήσεις εστίασης
  • Ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις και κυρίως από τον τραπεζικό δανεισμό, τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει στήριξη για τις επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο. Διότι οι επιχειρήσεις αυτές ανήκουν σε ήδη πολλαπλά επιβαρυμένους κλάδους.
  • Επίσης, ζητάει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται από τη μη ενιαία εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
  • Τέλος, να υπάρχει πρόνοια για τον έλεγχο των πελατών από τις αρχές και όχι ευθύνη των επιχειρηματιών εστίασης για τη είσοδο ανεμβολίαστων ατόμων.

Οι επιχειρηματικές πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν κατά την τρέχουσα περίοδο από την κυβέρνηση, εφόσον υπάρξει αλλαγή πολιτικής, όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης είναι αυτές που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο του 4ου κύματος της πανδημίας.

Τρίπολη, 09-11-2021

Γεώργιος Ι. Φαράντος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ