Απαξιώνουν το λιγνιτικό κέντρο πριν το ξεπουλήσουν

0

Εδώ και πολύ καιρό το λιγνιτωρυχείο Μεγαλόπολης βρίσκεται σε αδυναμία εξόρυξης ποσότητας λιγνίτη ικανής να τροφοδοτήσει τη λειτουργία των μονάδων Νο ΙΙΙ(3) και Νο IV(4).

Η μονάδα No IV ετέθη εκτός λειτουργίας από έλλειψη λιγνίτη και η No III λειτουργεί με μειωμένο φορτίο και υποστήριξη της καύσης με πετρέλαιο ντίζελ και ενδέχεται από στιγμή σε στιγμή να τεθεί και αυτή εκτός λειτουργίας με συνέπεια να σταματήσει και η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης.

Με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις η κατάσταση στο ορυχείο επιδεινώθηκε σε βαθμό κατάρρευσης.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική αρχή που από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους υλοποίησαν τους σχεδιασμούς συρρίκνωσης και ξεπουλήματος του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης, δεν κάνουν καμιά προσπάθεια αντιστροφής της κατάστασης.

Όλοι δουλεύουν για τους επιχειρηματικούς ομίλους, φτιάχνουν το κλίμα ώστε να πάρουν τζάμπα τις μονάδες και τα ορυχεία και να προχωρήσουν τα σχέδια μετατροπής της Μεγαλόπολης σε χώρο υποδοχής, διαχείρισης, καύσης και ταφής απορριμμάτων και τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους του λιγνιτωρυχείου και το λαό της Μεγαλόπολης να απεγκλωβιστούν από τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς και να συστρατευτούν γύρω από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια, έτσι ώστε να ανατραπεί αυτή η καταστροφική για την πόλη μας πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ