Αντικύθηρα: Στα πρόθυρα μιας σπουδαίας αρχαιολογικής ανακάλυψης [Βίντεο]

0

Eξάρτημα του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων είναι πιθανόν να αποτελεί ένα δισκόμορφο, χάλκινο αντικείμενο, που ανασύρθηκε από το ναυάγιο πριν από λίγες ημέρες

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε στην ΕΡΤ η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και αν αυτό αποδειχθεί, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκοσμίου ενδιαφέροντος αρχαιολογική ανακάλυψη.

Εντυπωσιακά ευρήματα

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν φέτος στην περιοχή του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, όπου συνεχίστηκε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές υποβρύχιες έρευνες όλων των εποχών και μία από τις πολλά υποσχόμενες ανασκαφές της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Μεταξύ αυτών είναι χάλκινα τμήματα αγαλμάτων, μια ορθογώνια ακέραια μαρμάρινη πλάκα που χρησιμοποιούνταν ως τραπέζι, ένα ξύλινο τμήμα του πλοίου, καρφιά, μικροαντικείμενα, κομμάτια σπασμένων αγγείων και μια ενσφράγιστη λαβή αμφορέα. Επίσης, ένα αινιγματικό αντικείμενο, που προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Πρόκειται για ένα δισκοειδές αντικείμενο, πολύ οξειδωμένο, με τέσσερις διάτρητες αποφύσεις, πάνω στο οποίο, όπως έδειξε η ραδιογραφία που έγινε στο Αττικό Νοσοκομείο, υπάρχει παράσταση ζώου, πιθανόν ταύρου.

Οι ειδικοί εστιάζουν αμέσως στο εύρημα αυτό γιατί ο δίσκος αυτός ίσως αποτελεί εξάρτημα του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

http://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ