Ανδρουλάκης: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος άφησε ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή – Δηλώσεις αρχηγών…

0

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε δήλωση για τον θάνατο του Θόδωρου Πάγκαλου δίνοντας βάση «στη σημαντική πολιτική διαδρομή και στους κοινωνικούς αγώνες του».

«Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ένας πολιτικός με μακρόχρονη διαδρομή, που έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή με τους άοκνους αγώνες του για τη δημοκρατία», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Κάνοντας σύντομη αναδρομή στον πολιτικό  Πάγκαλο, τη δράση του από το φοιτητικό κίνημα μέχρι την συνεισφορά του στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «από το 1981 ως το 2012, εκλεγόταν πάντα πρώτος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα, την πόλη που αγαπούσε και είχε ταυτιστεί», ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει πως ο εκλιπών πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να εξελιχθεί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη σε ισχυρό ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Και προσθέτει: «Ήταν από τις ηγετικές μορφές του φοιτητικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, μέσα από τη δράση του στη Νεολαία Λαμπράκη, στην Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) και στην παραδοσιακή Αριστερά. Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας διαδραμάτισε, πάντα στην πρώτη γραμμή, καθοριστικό ρόλο στην αντίσταση κατά της χούντας, με αναφορά τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στρατεύτηκε στο Πατριωτικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΠΑΜ), με καθοδηγητή τον Μίκη Θεοδωράκη και συνεργάστηκε με άλλες αντιστασιακές οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1974, μετά τη Μεταπολίτευση και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή, στους αγώνες του Κινήματος και πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να εξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη σε ισχυρό ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Τέλος τονίζει ότι: «Ο Θ. Πάγκαλος, από το 1981 ως το 2012, εκλεγόταν πάντα πρώτος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα, την πόλη που αγαπούσε και είχε ταυτιστεί.

Καθ’ όλη αυτή την περίοδο προσέφερε με σθένος, ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες του από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης και είχε ξεχωριστή συμβολή στην ισότιμη και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τη σύζυγο και τα παιδιά του», καταλήγει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Μητσοτάκης για Πάγκαλο: Υπήρξε μαχητικός πολιτικός που υπηρέτησε με παρρησία τις απόψεις του

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου

 

Σημίτης για Πάγκαλο: Θα θυμόμαστε πάντα την συμβολή του

 

Όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος έλεγε το «μαζί τα φάγαμε» [Βίντεο]

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ