Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο & το Βιοαέριο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

0

Ανακοίνωση

με αφορμή την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας

Καμία σχέση δεν έχει το προωθούμενο σχέδιο ανάπτυξης υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού των νομών της περιοχής για επαρκή και ασφαλή μετακίνηση. Πρόκειται για μια καπιταλιστική επένδυση, με ζεστό μάλιστα κρατικό χρήμα, η οποία εντάσσεται στον σχεδιασμό της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των υδατοδρομίων, αλλά και του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου στην Μεσσηνία και τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, με στόχο την καλύτερη διασύνδεση των βασικότερων τουριστικών προορισμών στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. Καλαμάτα, Κυλλήνη, Ερμιονίδα, Ναύπλιο, Γύθειο, νησιά Ιονίου), ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος τους για μεγαλύτερα κέρδη.

Το μόνο που απασχολεί το καπιταλιστικό κράτος, είναι πώς θα δημιουργήσει τις υποδομές για να εξυπηρετούνται καλύτερα ο τουρίστες υψηλών βαλαντίων, που θα αποφέρουν στους μεγαλοξενοδόχους  περισσότερο χρήμα. Την ίδια στιγμή που:

  • τα διόδια στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας-Κορίνθου έχουν απογειωθεί, καθιστώντας ασύμφορη την διέλευσή του για τα λαϊκά στρώματα.
  • ένα σημαντικό τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου π.χ. αυτό που συνδέει την Καλαμάτα με τον Πύργο και την Πάτρα, είναι απαρχαιωμένο και ιδιαιτέρως επικίνδυνο, το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και στο έλεος των καιρικών φαινομένων, στερώντας στην ουσία την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων της υπαίθρου στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους, αλλά και σε υπηρεσίες όπως αυτές της υγείας.
  • το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στερώντας από τον λαό ένα φθηνό, φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές μέσον που συνδέει τα χωριά και τις μικρές πόλεις με τα αστικά κέντρα των νομών.
  • εξακολουθεί να μην είναι εξασφαλισμένη επαρκώς η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Ο λαός πρέπει και μπορεί να παλέψει για ένα φθηνό, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς αγαθών, με κατάλληλη συνδυασμένη χρήση όλων των δυνατών μέσων, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που παρέχει στην ανθρωπότητα η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής.

ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κανένας εφησυχασμός καμία επανάπαυση.

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης να γνωμοδότησε καταρχήν αρνητικά για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου από κάθε είδους οργανικά απόβλητα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, η πείρα όμως λέει ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων βρίσκουν τρόπους για να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Ο Δήμος μας μετατρέπεται σταθερά σε χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Εγκαταστάσεις απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο, τεράστιες μπαταρίες λιθίου για αποθήκευση ρεύματος στην Παλαιόχουνη, τη Δόριζα και την ΤΕΓΕΑ, τώρα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για μονάδες καύσης απορριμμάτων και μεταφοράς των πυρινελαιουργείων.

Τις τελευταίες ημέρες διαρρέουν ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει και τη λειτουργία της γνωστής μονάδας βιοαερίου στη Μπέλμπερη Μαντινείας.

Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα.

Οι Κάτοικοι, τα Τοπικά Συμβούλια, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, όλοι οι λαϊκοί φορείς να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα.

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ