“Αναβίωση του θέρου & του Αλωνίσματος” στην περιοχή «Ταρμίρι» Αγίου Πέτρου (videos & photos)

0

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ξανά λόγω της περιόδου του θέρου ,την “Αναβίωση του θέρου & του Αλωνίσματος” στην περιοχή «Ταρμίρι» Αγίου Πέτρου,η οποία είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στις 9/7/2017.

Πραγματοποιήθηκε  στο Ξηροκάμπι ,στην περιοχή «Ταρμίρι» Αγ.Πέτρου, η «Αναβίωση  του θέρου & του Αλωνίσματος«. Μία πρωτοβουλία του κ.Νίκου Σαβούρδου, με την συνεργασία των συλλόγων του Αγ.Πέτρου και του συλλόγου Αρκάδων της Ηλιούπολης.

Πρωταγωνιστής ο μπάρμπα Νίκος Σαβούρδος, γνωστός σε όλους για τα ωραία παραδοσιακά τραγούδια που λέει από την περιοχή μας και που τα παίζει και με φύλλα κισσού και τον έχουμε δει σε πολλές εκπομπές.Όπως μας ανέφερε,έφτιαξαν το αλώνι εκεί ,για να μάθουν και οι νεότεροι της περιοχής,την όλη διαδικασία του αλωνίσματος ,όπως την είχαν ζήσει από παιδιά. Μετά την όλη διαδικασία του αλωνίσματος,ένας πλούσιος  μπουφές προσφέρθηκε για τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε χορός…

Το astros-Kynourianews, παρευρίσκεται  και στηρίζει πάντα τους συλλόγους της περιοχής,που  αναδεικνύουν τις παραδόσεις  μας….

Δείτε παρακάτω videos & photos με  στιγμιότυπα από την αναβίωση του εθίμου.

Επιμέλεια -Ρεπορτάζ:Φώτης Τζιβελόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ