Ανάδειξη της έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού και του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

0

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στην Βόρεια Κυνουρία το Σάββατο 13.02.2021  την κα Καλογεροπούλου  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την κα Καλογεροπούλου, παρόντος του Αντιδημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κου Γιώργου Γαρδικιώτη, επισκεφτήκαμε καταρχάς την Έπαυλή του Ηρώδη του Αττικού, στην αρχαία Εύα, όπου ο κος Γαρδικιώτης γνώστης του θέματος και της περιοχής παρουσίασε ιστορικά και άλλα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο μνημείο.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κυνουρίας, περιλαμβάνοντας χώρους αγάλματα και ψηφιδωτά, που συγκαταλέγονται στα  κορυφαία της Ευρώπης, και η ανάδειξη του θα αποτελέσει πόλο έλξης των τουριστών από όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψή της κας αντιπεριφερειάρχου στην Έπαυλη, σηματοδοτεί την ευαισθησία και το ενδιαφέρον το δικό της, αλλά και της νέας περιφερειακής αρχής και του κου Νίκα προσωπικά, για την ανάδειξή της, επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό και τις προσπάθειες του συλλόγου μας της «Ένωσης Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας»  προς το σκοπό αυτό.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Αρκαδίας, αυτό της Ι.Μ Λουκούς του 12ου αιώνα, όπου θαύμασε τον τόπο και τις αγιογραφίες της μονής, ενώ μία αδελφή, μας ανέπτυξε ιστορικά γεγονότα από το πέρασμα της μονής στον χρόνο.

Τέλος, επισκεφτήκαμε τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, όπου της παρουσιάσαμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία και την επισκεψιμότητα του μουσείου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι η αφετηρία για την ανάδειξη της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, ώστε να καταστεί το κόσμημα της Βόρειας Κυνουρίας και όχι μόνο, και για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Καλογεροπούλου και ευελπιστούμε ότι με τις προσπάθειες όλων μας θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα.

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας

«ΞΕΝΙΟΣ ΚΥΝΟΥΡΟΣ»

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ